En strålande säsong är till ända. Foto: Segeltorps IF

Division 2 nästa efter succésäsong

Segeltorps IF damfotbollslag vann division 3 B i överlägsen stil då de var obesegrade i alla sexton omgångar. Nu ska de fortsätta sin resa i division 2.

Division 3 B avslutades för snart två månader sedan och vinnarna var Segeltorps IF som dominerade serien från start till slut. Förstaplatsen innebär att laget avancerar till division 2 kommande säsong. Huvudtränare Viktor Vilhelmsen menar att tålamod ligger bakom framgången.

– Vi har arbetat långsiktigt med samma spelartrupp och vi har en bra blandning med äldre och yngre spelare. Jag tror inte att föreningen har spelat i division 2 sedan 80-talet.

Laget hade inte bara det bästa försvaret i serien, med endast 11 insläppta mål på 16 matcher, utan mäktade även med 63 mål framåt. Säsongsdefinierande blev 9-1 segern hemma på Segeltorps IP mot Skarpnäck FF. Flera spelare har stått för fina insatser under säsongen och har fått anbud från olika klubbar.

– Det har varit stort intresse för våra framstående spelare. Men de har valt att stanna kvar för att de tror på klubbens satsning, säger Segeltorp IF:s huvudtränare Viktor Vilhelmsen.

Segeltorp har gjort en imponerande resa de senaste fyra åren då de avancerat från division 4 till division 2 och på frågan om hur det kommer gå nästa säsong svarar han:

– Vi tar en match i taget. Det låter klyschigt men det är sant. Förra säsongen var det hårt jobb och fysträning och vi ska fortsätta med det för att etablera oss.

I division 3 B spelade även Huddinge IF:s damlag som inte hade en lika framgångsrik säsong som rivalerna då de slutade på en sjundeplats. Huddinge IF undvek därmed nedflyttning och får ta nya tag till nästa säsong.