Emelie Lindström under matchen mot SSL-kombinationen Falun/KAIS, 2013. Foto: Per Wiklund

Emelie Lindström klar för Nacka

Innebandystjärnan Emelie Lindström är tillbaka på plan. Hon utpekades till världens bästa innebandyspelare tre år i rad men valde att lägga innebandy åt sidan för fyra år sedan. Nu ska hon spela för allsvenska Nacka.

Emelie Lindström kommer från Huddinge och under sina aktiva år som innebandyspelare utvecklades hon till en legend inom sporten. Efter fyra år har 32-åringen bestämt sig att göra comeback och återigen tävla på elitnivå. Nu ska hon spela för den ledande klubben i serien, Nacka Wallenstam IBK.

I maj 2015 berättade hon för Innebandymagazinet att hon känner att hon har uppnått allt hon velat och att hon från och med nu tänker fortsätta spela i Råsunda i division 3. Men efter några år av uppehåll känner hon sig redo för nya utmaningar.

Sportchefen Jonas Löfven berättar i pressmeddelandet att Emelie Lindström är en självklar drömvärvning då klubben fortfarande är relatativt ung. Han tror att hon kommer hjälpa klubben enormt mycket och berika det unga laget med sina erfarenheter och sin otroliga talang.

Emelie har vunnit tre SM-guld, tre VM-guld och hennes landslagsrekordet ligger på 181 mål på 81 matcher.

Hennes första match med klubben kommer att ske redan på lördag i ett möte mot Hammarby.