Fahlström matchvinnare för Huddinge. Foto: Kitte Klasson

Huddinge ett steg närmre Allettan

Under söndagen vankades det derby i Hockeyettan mellan lokalkonkurrenterna Huddinge och gästande Trångsund. Hemmalaget höll inte igen, målvakten stängde till och laget fick med sig en storseger.

1–0 (02:24) Felix Fjällkeborn

2–0 (05:58) Andreas Maier

3–0 (31:08) Fredrik Renström

4–0 (36:43) Anton Kalte

5–0 (51:23) Felix Fjällkeborn

6–0 (57:10) Fredrik Renström

Skott: 48–14

Publik: 173 personer

I hockey kan allt hända när pucken släpps, inte minst i ett derby. Igår tog topplaget i Hockeyettan Huddinge emot lokalkonkurrenten Trångsund hemma i Björkängshallen, tvåan mot elvan i tabellen. I ryggen hade hemmalaget fyra segrar på fem matcher och har satt full fart mot Allettan.

Tidig ledning blev nyckeln

Huddinge visade ingen respekt för motståndet spelmässigt utan klev på framåt från start. När Trångsund tvingades spela med en man mindre efter endast en och en halv minut smällde det bakom Victor Öjdal. Ledningsmålet kom efter ett par minuter från Felix Fjällkeborn i powerplay och motvinden kom tidigt för gästerna. Det dröjde inte länge innan det kom ett 2–0-mål, den gången i numerärt underläge för Huddinge. Andreas Maier utökade därmed ledningen efter drygt sex minuters spel framspelad av Anton Kalte.

Full kontroll för Huddinge

Den andra perioden präglades av utvisningar åt båda håll. Till en början gavs Trångsund chansen att komma in i matchen på allvar. Trots spel i fem mot fyra i fyra minuter gick man fortsatt mållösa när hemmalagets målvakt håller tätt. Istället utökade just Huddinge sin ledning till både 3–0 och 4–0 under den andra halvan av perioden. Först genom ett mål i powerplay från Fredrik Renström. Sedan nådde Anton Kalte en tvåsiffrig notering tack vare sitt tionde mål för säsongen, återigen i samspel med Andreas Maier.

Första nollan för Fahlström

Ingen broms från Fredrik Mälbergs manskap i den tredje perioden heller. Både Felix Fjällkeborn och Fredrik Renström blev tvåmålsskyttar innan slutsignal. Trångsund fick en kort men tråkig hemresa när slutresultatet skrevs till hela 6–0. För hemmalagets del höll målvakten Daniel Fahlström sin första nolla för säsongen efter att ha stoppat samtliga skott.

– Det är alltid skönt att hålla nollan och känslan är bra efter ett par vinster. Jag tycker inte riktigt att vi blir satta på prov. En komfortabel seger rakt igenom, säger Huddingemålvakten Daniel Fahlström till Nytt i Flempan.

Huddinge förbereder sig, med några grundseriematcher kvar, för Allettan samtidigt som Trångsund får rikta in sig på spel i fortsättningsserien.