Mathilda Lundström. Foto: Daniel Vandor

Sverige segrare i
nervös handbollsmatch

Det såg ut att bli en komfortabel seger för blågult i gårdagens handbollsmatch. Men efter att motståndaren Polen ryckt upp sig i den andra halvleken blev matchen till slut en riktig rysare.

Förutsättningarna var klara inför Sveriges match mot Polen. Vinst skulle ta svenskorna vidare till mellanrundan i EM. Vägen dit såg ut att bli komfortabel. I den första halvleken skapade varken Polen eller Sverige särskilt mycket i offensiv väg, men de blågula hade en säker ledning med 10-5 när lagen gick till pausvila. 21-åriga Mathilda Lundström, uppvuxen i Huddinge, fanns med på bänken under matchens gång.

– Vi gick in med inställningen att vinna, förklarar Lundström till Nytt i Flempan.

 

I den andra halvleken tog polskorna över och ett tag hade de till och med ledningen med 19-18. Mathilda Lundström tycker att matchen var tuff.

– Vi försvarade oss väldigt bra och deras målvakt räddade dem många gånger och då blir det svårt att göra mål, berättar hon.

 

EM spelas i Frankrike och det här är första gången Mathilda är uttagen till en turnering på den här nivån.

– Det är jätteroligt att vara med i landslaget, säger hon.

 

Mathildas moderklubb är Skogås IK från Huddinge och hon ser tillbaka på en positiv uppväxt. Hon berättar att hennes tidigare tränare Patrik Johansson i Huddinge HK betydde mycket för henne.

– Han gav mig stort förtroende och mycket speltid, det var väldigt viktigt för min utveckling.

Någon speltid i EM har det inte blivit för Mathilda Lundström än.

– Alla andra som har spelat har gjort det väldigt bra, jag får blicka framåt och ta chansen när jag får den, berättar hon.

Matchen mot Polen vann till slut Sverige med 23-22. Det blågula landslaget ska nu möta Montenegro, Frankrike och Ryssland i de kommande tre matcherna.