Bild från match mellan Huddinge och Segeltorp. Foto: Jenny Sjöström

Huddinge avgjorde i
sista(!) sekunden

Av Svante Störlinge
Igår kväll inleddes omgång 20 i HockeyEttan. Både Huddinge och Segeltorp var i farten och det blev dubbla segrar för Huddingelagen. Bland annat krossade ”Torpet” gästande Hammarby och för Huddinges del slutade det med ett sekunddrama.

Huddinge har satt fart mot Allettan och Segeltorp får förbereda sig för fortsättningsserien. För båda lagen handlade det med andra ord om att hitta positiva saker att ta med sig inför framtiden. Med största sannolikhet är båda lagen ganska nöjda med resultaten.

Segeltorp krossade ”Bajen”

Segeltorp spelade under onsdagen mot Hammarby hemma i Segeltorpshallen. Till en början hände det inte allt för mycket. Mållöst efter första 20 minuterna helt enkelt. I den andra perioden tog Segeltorp kommandot och klev ifrån med en 2–0-ledning. Måns Krüger stod för assist till båda målen i andra perioden.

I period nummer tre kom en rejäl urladdning från hemmalaget. Mathias Sundberg, som även satte 1–0, blev tvåmålsskytt och Måns Krüger krönte sin insats med två mål innan slutsignalen. Lägg därtill att Marcus Lissäng spelade fram till tre av fem mål och Claes Endre höll nollan när slutsiffrorna skrevs till hela 8–0.

Huddinge avgjorde – med en sekund kvar

För Huddinges del väntade en bortaresa till Nyköping. För målvakten Daniel Fahlströms del fanns det bland annat ett par fina insatser att bygga vidare på. Det gick bra i första perioden som blev mållös.

Dock tog hemmalaget Nyköping ledningen i andra. I slutskedet av perioden skulle det dock vända. Med två mål på mindre än två minuter stod det alltså 1–2 till Huddinge efter 40 spelade minuter. Det går fort i hockey.

Nyköping lyckades sedermera vända i slutperioden. Med några minuter kvar hade hemmalaget en 3–2-ledning. Huddinge ville dock annorlunda. Först var det Oliver Kandegård som satte kvitteringen, detta med ungefär tre och en halv minut kvar. Det blev än mer dramatiskt, minst sagt. Med endast en(!) sekund kvar satte Fredrik Renström segermålet, 4–3 för Huddinge, och blev stor hjälte.