Kommunhuset i huddinge. Foto: Saga Lindqvist

Kritik mot vuxentaxa

Vuxentaxan är en viktig inkomst för ungdomarna, som prioriteras av kommunen. Detta menar Bo Källström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Matbingons arrangör Ann Vestermark håller inte med då verksamhetens vinst går till ungdomarna.

Segeltorps Idrottsförenings veckovisa matbingo kan vara på väg att läggas ner. Spelarna och arrangören vädjar till kommunen: slopa vuxentaxan.

 

– Vi vill göra det här för de äldre, de behöver det. Ungdomsverksamheten gynnas ju också av det här, eftersom hela vinsten går till dem. Även om matbingon bara genererar runt 50 000 om året så ger det ändå någonting. I dagsläget är det runt 30 000 som försvinner bara på grund av vuxentaxan, säger Ann Vestermark.

 

Bo Källström menar i sin tur att det är en prioriteringsfråga, och att vuxentaxan genererar pengar till Huddinge kommuns ungdomsverksamheter.

 

– ­Fram till 2017 hade vi ingen vuxentaxa. Jag lägger hellre de skattepengarna på ungdomarna, för oss är det en prioteringsfråga. Att vuxna ska betala för sig till förmån för ungdomsverksamhet är en självklarhet för oss, säger Bo Källström.