Newroz blev för svåra för Huddinge

Huddinge IF förlorade premiärmatchen mot Newroz FC. Bredängslaget var för starka på hemmaplan, och matchen slutade 3-1.
– Jag är nöjd med dagens prestation, men resultatet går inte vår väg, säger Huddinge IFs tränare Johan Lönn.
Avslut: 11-6
Hörnor: 4-0
Gula kort: 2-1
Röda kort: 0-1

Det rådde stort manfall i Huddingetruppen inför premiäromgången i division 2 södra Svealand, hela åtta spelare var borta till följd av skada eller sjukdom. Trots det inledde Huddinge starkt och kunde tagit ledningen tidigt då anfallaren Erido Poli missade ett friläge i den elfte minuten.

 

Kallduschen skulle dock inte dröja länge då hemmalagets Stefan Ostojic tryckte in 1-0 bakom målvakten Joar Gadd Berglund i den 23e minuten, ett resultat som skulle stod sig till halvtid.

 

I den andra halvleken lyfte Huddinge upp laget och lyckades skapa tryck på Newroz planhalva. Detta tryck ledde till en straff. Olycklige Erido Poli gick bet även denna gång och Newroz målvakt Marko Atanackovic räddade straffen.

 

Strax därefter utökade Newroz till både 2-0 och 3-0 innan Irvine Loyanda Kiesse gjorde ett tröstmål för Huddinge. Resultatet 3-1 stod sig matchen ut.

 

– Jag är nöjd med dagens prestation, men resultatet går inte vår väg. Vi gör inte mål helt enkelt, och jag tror att om vi sätter vår straff blir det en helt annan matchbild. Samtidigt är Newroz ett av seriens topplag, och det är något man måste ha respekt för, säger en besviken Johan Lönn till Nytt i Flempan.

 

Nästa match för Huddinges del är hemma mot Motala på lördag. Avspark sker klockan 14:00.