Hanna Lindholm har stora ambitioner. Foto: Elvis Enström

Hanna Lindholm har stora ambitioner. Foto: Elvis Enström

Hanna Lindholm satsar dubbelt

Hanna Lindholm är en av Huddinges stora profiler inom friidrotten och en av Sveriges formstarkaste långdistanslöpare. Nu satsar hon dubbelt: både mot VM och OS.

I december förra året skrev Nytt i Flempan om långdistanslöparen Hanna Lindholm och hennes eventuella satsning på friidrotts-VM i Doha i år. Hanna har varit både aktiv och ambitös sedan den artikeln publicerades.

 

– Jag hade nyligen en kort inomhussäsong där jag sprang kortare distanser. Efter det började jag träna inför ett halvmarathon i Holland som jag sprang förra helgen. Där satte jag nytt personbästa, säger Hanna.

 

Hanna är noga med att betona vikten av hur rätt förutsättningar leder till bra resultat. Hon menar att tränaren Per Synnerman och klubben Huddinge AIS har sporrat henne till framgång.

 

– Per är en väldigt engagerad person, han är dessutom klubbchef i Huddinge AIS. Jag har jobbat med honom sedan 2014 och jag bytte faktiskt till Huddinge AIS för att jag ville jobba med honom. Klubben har också en väldigt fin träningsanläggning i Källbrinks IP, säger hon.

 

Tokyo-OS är det stora målet           

När Nytt i Flempan senast pratade med Hanna hade hon inte bestämt sig om hon skulle göra en ordentlig satsning mot VM eller inte. Nu har hon bestämt sig för att satsa på VM, men hon medger samtidigt att det inte är hennes slutgiltiga mål.

 

– Jag är inte så sugen på att delta i årets VM på grund av värmen i Doha, men jag vill verkligen delta i OS i Tokyo nästa år. Eftersom VM är ett självklart steg på vägen mot OS satsar jag hårt mot VM just nu.

 

Hanna Lindholm är en av Sveriges bästa långdistanslöpare och en stor sportprofil i Huddinge. Hon avslutade intervjun med att ge några tips till unga, aspirerande friidrottare.

 

– Man måste våga tro på sig själv och man måste tro på att allting är möjligt om man verkligen har viljan. Samtidigt är ingenting gratis. Man måste jobba väldigt hårt för det man vill åstadkomma. Tålamod är också viktigt, det tar tid att bli bra. Jag har hållt på med löpning i tio år och det är först nu allting klickar för mig på riktigt, säger hon stolt.