Montage av Darryl Finnel, sportchef i Huddinge Hockey, och en hockeymatch.

Huddinge hockey möter Segeltorp, 2018 (t.v.). Darryl Finnell, ny sportchef i Huddinge Hockey (t.h.). Foto: Jenny Sjöström/Huddinge Hockey. Bilden är ett montage.

Huddinge Hockey omorganiserar

Inför den nya säsongen organiserar Huddinge Hockey om i föreningen. Den tidigare tränaren Fredrik Mälberg ersätts av duon Mikael Österblom och Christopher From-Björk, och Darryl Finnell blir ny sport- och klubbchef.

Huddinge Hockey var nära kvalserien till Hockeyallsvenskan förra säsongen men fick se sig besegrade i sista playoffrundan mot Boden. Efter förlusten fick den tidigare tränaren Fredrik Mälberg inte förlängt kontrakt. Den 3 april annonserade Huddinge Hockey två nya a-lagstränare: Mikael Österblom och Christopher From-Björk.

 

– Resultatmässigt var vi nöjda med Fredrik, och laget presterade väldigt bra. Men det kändes som att det var dags för en förändring och nytt blod i klubben, säger Darryl Finnell.

 

Den nya tränarduon coachade Segeltorp förra säsongen. Christopher From-Björk har dessförinnan själv spelat i och avslutat karriären med fem säsonger i Huddinge.

 

– Efter styrelsen fattade beslut om tränarbyte fick vi kontakt med Mikael och Christopher. Vi gillade deras sätt att jobba med delat ledarskap, säger Darryl Finnell.

 

Mikael Österblom tar rollen som huvudtränare med fokus framför allt på power-play, spelidé och anfallsspel. Christopher blir assisterande tränare och har förutom fysträningen fokus på försvarsspelet och box-play.

 

Nu ska Huddinge Hockey bygga upp organisationen för framtiden, säger sportchefen. Han vill utveckla ungdomsspelarna både sportsligt och på ett personligt plan, och på så sätt föra klubben framåt.

 

– Vårt mål är att ta oss tillbaka till Hockeyallsvenskan, där vi hör hemma. Vi kommer ha en bra trupp till den kommande säsongen så möjligheten finns att vi tar klivet upp redan nästa år. Med de olika satsningarna inom klubben kommer vi att vara rustade för att stanna där i många år framöver, säger Darryl Finnel.