Studentförbundet vuxenskolan Foto: Johanna Lönnberg

Studieförbundet Vuxenskolan kontrakt uppsagt

Av Johanna Lönnberg
Efter dryga 20 år i Huddinge centrum ska studieförbundet Vuxenskolan stänga. Detta väcker känslor hos både personal och deltagare.

Förbundet har utbildningar inom alla möjliga områden. De erbjuder olika studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter. De vill kunna erbjuda något för alla.

Några exempel är trädgårdskurser, som hur man bygger en varmkompost, men också kurser i språk, historia, verksamhet för funktionsnedsatta och olika danskurser.

 

Nu ska hela verksamheten flytta då Huge, Huddinge kommuns bostadsbolag, sagt upp kontraktet.

– Vi lämnar lokalen sista juni och vi har i dag ingen ny lokal att flytta till, säger Ulla-Karin Gripenstam, verksamhetsansvarig.

 

En namninsamling har dragits igång av cirkelledare och deltagare från deras keramikverksamhet för att informera och protestera.

– De vill protestera mot att Huge inte bidrar till folkbildning och att kultur “prioriteras “ genom att säga upp vårt hyresavtal, säger Ulla-Karin Gripenstam.

 

Förbundet har haft dialoger med kommunen om lokaler men än så länge har kommunen inte kunnat erbjuda någon.

 

– Det känns självklart jättetråkigt att de är tvungna att flytta, framför allt att kommunen inte kan erbjuda något nytt. Man undrar ju ifall kommunen inte tycker att kultur är viktigt, säger en tidigare deltagare vid en av kurserna.