Chicago Blackhawks Marcus Krüger

Marcus Krüger Foto: CreativeCommons/Lisa Gansky New York

Markus Krüger till VM

Av Martina Karpmyr
Enligt Viasats Jonatan Lindquist har Chicago Blackhawks-forwarden Marcus Krüger tackat ja till VM. Något som moderklubbens Huddinge IK:s nya sport- och klubbchef Darryl Finnell tycker är viktigt att lyfta fram bland klubbens yngre spelare.

– Det är klart att det är en ära och det bygger upp klubbens stolthet när en sån bra spelare och bra person kan lyckas så bra som han gjort. Framförallt för ungdomarna som får en bra förebild som inspirationskälla. Det spelar ingen roll om du håller på med sport eller musik eller något annat, du behöver alltid en vuxen att se upp till, säger Darryl Finnell.

Krüger har besökt Huddinge IK flera gånger, säger Darryl Finnell. Bland annat efter att han vunnit Stanley cup. Något som uppskattades av klubbens unga.

– Marcus har varit väldigt generös tidigare. Efter Stanley Cup kom han hit och träffade folk och tog bilder med ungdomar. Han känner sig hemma i Huddinge och det är jätteviktigt för oss. Tänk dig att du bara sett matcherna på tv och sen få träffa en kille som varit där och vunnit. Det betyder otroligt mycket, om inte alls för en åttaåring, säger Darryl Finnell.

"Han är en bra allround-spelare"

Experten och före detta ishockeyspelaren Sanny Lindström har precis som Marcus Krüger sina rötter i Huddinge IK. Han säger att det vore intressant om Krüger bestämmer sig för att spela.

– Han är en bra allround-spelare som jag tror skulle göra en bra tredje center i landslaget. Han har bra rutin från att ha vunnit Stanley Cup till exempel. Så det vore spännande att se vad det skulle innebära, säger Sanny Lindström.

Sveriges chanser i VM tror Sanny Lindström är goda.

– Det är ett jättebra lag och de senaste åren har de haft bra kontakt med NHL, så de är självklart tippade favoriter. Sen är det svårt att säga såklart. Det beror ju till exempel på vad Kanada och Ryssland får ihop för lag, säger Sanny Lindström.

Moderklubben Huddinge IK har varit avgörande för karriären förklarar Sanny Lindström.

– Huddinge har betytt allt för mig egentligen. Jag hade inte varit någonstans utan de åren. Jag var där från att jag började tills jag var 19 och fick chans att ta enorma kliv i deras Junior- och A-lag. Det ligger såklart varmt om hjärtat, säger han.