Här kan du komma i form efter påsk

Att motionera och få tillbaka formen efter påsk behöver inte kosta någonting. Huddinge kommun har ett stort urval av utegym och motionsspår som man kan besöka, helt gratis.

Vi på Nytt i Flempan har valt ut tre favoriter per kategori, utegym och motionsspår.
 

UTEGYM:

Hinderbana och utegym i Nytorps mosse

Det här utegymet är till för dig som gillar utmaningar. Intill utegymmet ligger en hinderbana, som bland annat innehåller däckhinder, klätterhinder och balansgång.

Adress: Kvartettvägen 8, Trångsund
 

Utegym i Sjöängsparken

Utegymmet är byggt i trä och här finns det redskap för bland annat chins, dips och knäböj.
Gymmet är elbelyst och du kan välja lätta eller tunga varianter på redskapen.

Adress: Sjöängsvägen 15, Trångsund.


Naturgym vid Visättra sportcenter

Det här utegymmet har mycket att erbjuda. Här kan du kombinera löprundan med styrketräning. Det finns redskap för marklyft, ryggdrag, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. 

Adress: Kvarnängsvägen 12, Visättra
 

 

MOTIONSSPÅR:

Hälsans motionsspår

Spåret ligger i centrala Huddinge och passar därför dig som bor i närheten som inte vill åka så långt för att motionera. Spåret är fyra kilometer långt och har ingen start eller slutpunkt. Oavsett vilken riktning du går, så finns det skyltar och översiktskartor om du känner dig färdig för dagen.

Visättra motionsspår

Här finns det tre olika slingor, därmed finns de motionsspår passar alla. Spåren är 2,5 km, 5 km och 10 km. Motionsspåret på 2,5 km är elbelyst. Leden utgår från Visättra sportcenter.

Segeltorp och Gömmaren

Den här leden är för dig som gillar att gå lite längre promenader eller springa långt. Slingan är 15 km och är inte elbelyst. För dig som gillar att motionera när solen gått ner, glöm inte pannlampan!