Huvudtränare Patrick Quinones. Foto: Vince Wallström

Bred trupp – nyckeln till Huddinge HK:s succé

Förra säsongen vann Huddinges handbollsherrar övertygande division 3 östra. Den här säsongen hoppas de göra det lika bra i division 2. Men viktigast är att behålla glädjen i laget.

Huddinge HK vann divisionen övertygande vilket slutade med 37 inspelade poäng. De förlorade bara en av tjugo matcher förra säsongen och gjorde 159 fler mål än de släppte in. Förlusten kom i den sista matchen för säsongen mot HK Miffe, då Huddinge redan var klara divisionsvinnare. Sorunda IF som kom tvåa i divisionen slutade på 28 poäng.

25-årige linjespelaren och lagkaptenen Johan ”Casse” Cassebaum gjorde 112 mål, vilket var flest mål i laget. Men han var långt ifrån den ende målgöraren. 21-årige kantspelaren Oscar Eriksson gjorde 76 mål och 25-årige niometersspelaren Pontus Lärka 88 mål.

– Vi har väl ingen direkt spetsspelare utan det är vår breda och täta trupp som varit avgörande, säger huvudtränaren Patrick Quinones.

Lagkapten Johan Cassebaum. Foto: Vince Wallström
 

Fler träningar och ny organisation gav resultat

Något lagkaptenen och före detta spelande tränaren Johan Cassebaum håller med om. Han berättar att många av spelarna i laget har spelat ihop länge och umgås utanför. De har alltid varit ett lag som mest spelat för att det är roligt, men förra säsongen slutade Johan Cassebaum vara spelande tränare och laget satte ihop en ny tränargrupp. De började träna två gånger i veckan istället för en, vilket gav resultat.

– Vi kände att vi hade många bra spelare och ville se hur långt vi kunde gå så vi satte ihop en riktig organisation, säger Johan Cassebaum.

Rykten om etablerade spelare på ingång

När ett lag avancerar genom seriesystemen är det lätt att rykten om spelarövergångar florerar. En av spelarna som ryktats vara i princip klar för Huddinge är Anders Wik-Rydberg som tidigare spelat i just Huddinge HK. Wik-Rydberg har under de senaste säsongerna spelat för Hammarby i Handbollsligan. Både huvudtränaren Patrick Quinones och lagkaptenen Johan Cassebaum säger att han är välkommen men det är inget som är klart.

– En spelare som Anders är såklart jättevälkommen men jag ser inte att vi som lag är i behov av att få hem etablerade spelare, säger Johan Cassebaum.

Men även fler spelare från högre divisioner ryktas vara på väg till Huddinge.

– Alla är välkomna att provträna men det viktigaste är att de passar in i gruppen, säger Patrick Quinones.