Huddinge IF Dam. Foto: Huddinge IF

Huddinges damer vann i säsongsdebuten

Under torsdagskvällen vann Huddinge IF dam borta mot Ösmo GIF FK med 2-3 på Ösmo IP. Nathalie Samuelsson Cramne avgjorde matchen med sitt mål i den 89:e minuten.

Huddinge började starkt och det tog inte lång tid innan Evelina Sjöström gjorde sitt första mål för säsongen i den 7:e minuten. Därefter gjorde Malin Hellqvist 0-2 i minut 27 och resultatet höll i sig till halvtidsvilan.

Men i den 59:e minuten reducerade Ösmos Amanda Hedström till 1-2. 10 minuter senare fick Ösmo straff och Nathalie Edenborg kvitterade, plötsligt stod det 2-2 på tavlan.

Resultatet såg ut att hålla i sig, men i den 89:e minuten klev Nathalie Samuelsson Cramne fram och avgjorde tillställningen. I och med målet tog Huddinge en premiärseger och sina första tre poäng för säsongen.

Huddinge IF:s tränare, Sten Magnusson, kommenterar insatsen på lagets instagramsida: ”vi var bättre i första halvlek och borde ha avgjort matchen redan då. I andra halvlek tar Ösmo över taktpinnen via hårt kämpande och är nära att vinna matchen men till slut reder vi ut det och kan ta hem segern”