Isabel Van Kerkvoorde är nöjd med sin prestation i turneringen. Foto: Matthew Tipple

Huddingetjejer tar plats i All Star-lag

Isabel Van Kerkvorde och Livia Sjölin från Huddinge HK kom med i All Star Team efter sina prestationer i Sverigecupen. Efter starkt försvarsspel och tempo i anfallet utsågs de till en trupp bestående av turneringens bästa spelare. – De har visat fina egenskaper både på handbollsplanen och på sidan av, säger förbundskapten Pontus Ward Wiklund.
Anfall:
Stella Huselius – Göteborg Blå/IK Sävehof Elise Lönnegren – Skåne Röd/LUGI HF Livia Sjölin – Stockholm Vit/Huddinge HK

Försvar:
Stina Wiksfors – Göteborg Blå/IK Sävehof Isabella Van Kerkvorde – Stockholm Vit/Huddinge HK Sarah Hansson – Stockholm Svart/Skuru IK

Målvakt:
Belma Dzinic – Göteborg Blå/Kärra HF

MVP:
Emma Mihailovic – Skåne Gul/Kristianstad HK

I helgen spelades den prestigefyllda Sverigecupen i handboll. Turneringen anordnas av Svenska Handbollsförbundet med ett syfte att utveckla samt upptäcka nya handbollstalanger. Det var Sveriges bästa flickor och pojkar födda 2004 som möttes i turneringen för distriktslag från hela landet. Stockholmsdistriktet hade två lag med totalt sju tjejer uttagna från Huddinge HK som slogs om att bli Sveriges bästa distriktslag.

Landslagsscouter utser varje år ett All Star Team som består av spelare som imponerat och presterat lite extra i turneringen. 15-åriga Isabel Van Kerkvorde tog plats som försvarsspelare i All Star laget tillsammans med Livia Sjölin som utsågs till en av de bästa anfallarna.

– Jag känner att jag har fått någon sorts bekräftelse, att jag faktiskt är duktig på handboll och att jag gjorde bra ifrån mig i helgen, säger Isabel till Nytt i Flempan.

Pontus Ward Wiklund är förbundskapten för flickor födda -04 och har följt Sverigecupen för att hitta möjliga spelare som kan komma med i landslagsuttagningen nästa sommar.

– Sverigecupen gav syn på jättemånga spelare varav All Star Team är de som har utmärkt sig speciellt under helgen, svarar Pontus.

 

Isabel har själv stora framtidsdrömmar.

– Mitt mål är att ha roligt och att komma så långt som möjligt inom handbollskarriären, förklarar hon.

Vad som utmärker en All Star-spelare beror inte bara på prestationen som sker på planen, utan förbundskaptenen menar att det handlar även om attityd och vilja vid sidan av matcherna.

– De har visat fina egenskaper både på handbollsplanen och utanför, spridit mycket positivitet kring det hela och visat att de har en vilja, förklarar han.

När det handlar om distriktuttagningar så är det vanligt att den individuella prestationen hamnar mycket i fokus, vilket Isabel även förklarar inte gällde under Sverigecupen.

– När lagen var klara och under själva Sverigecupen tycker jag att fokuset nästan bara låg på lagprestationen, tränarna tryckte hela tiden på att man gör det som ett lag, man gör det tillsammans. Men under själva uttagningarna ligger ju såklart ett fokus på den individuella prestationen och tekniken också. 

 

I början på nästa år förväntas en uttagning till riksläger ett att vara klar, vilket är första steget till en landslagsuttagning. Nytt i Flempan håller tummarna för Livia och Isabel. Nästa Sverigecup spelas hösten 2020 då flickor och pojkar födda 2005 medverkar. Huddinge HK spelare slåss just nu om att säkra sin plats i Stockholmslaget till nästa års Sverigecup.