Innebandy skapar gemenskap bland studenter

Stämningen i Fleminghallen är avslappnad samtidigt som rummet är fullt av taggade människor. Här får alla vara med. Nytt i Flempan gjorde i tisdags ett besök vid den årliga innebandyturneringen för studenter på Södertörn.


FC Blåbär – Daniel Hauser, Albin Ljungh, Daniel Nilsson, Jacob Palm, Christoffer Wärulf, Kevin Chan, Abdullah Uzubel

LEYLEYLEY…- Henrik Ekenberg, Linnea Kossmann, Anna Shou, Filip Hall, Jakob Mathiasson

BÄRSHAJAR – Rebecka Nyman, Oscar Sundström, Mattias Nordenadler, Edward Nguyen, Fredric Lundbom

Bottenskrapet – Gabriella Krohn Ams, Adel Khan, Samuel Boding, John Öman, Simon Cuenca Martinez, Adam Teker

MIX1 – Emil Leche, Jesper Gustavsson, ****

Studentföreningen Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) står som vanligt som arrangörer för turneringen. Kevin Chan är en av deltagarna i år. Han sitter och pratar med ett gäng kompisar när jag avbryter honom. Han ska spela i sitt lag FC Blåbär och har en glad och lättsam inställning till de kommande matcherna.

– Våra förväntningar är att inte komma sist. Vi är inte speciellt förberedda, vi har inte tränat innan en enda gång. Jag förlitar mig mycket på mina lagkamrater. Jag spelar back så jag ska bara passa de andra så de får göra mål, jag får ansvara för försvaret, berättar Kevin.

Har du någon erfarenhet av innebandy?

– Nej det har jag inte men mina lagkompisar har, därför förlitar jag mig på dem. Men jag var med i den här turneringen förra året, då kom vi trea av typ nio lag och vann medalj, svarar han.

Kevin ropar på sin lagkompis Jacob som kommer fram till oss. Han förklarar för mig att Jacob är en dem som kan spela innebandy, ”på riktigt”.

– Ja, jag har faktiskt spelat innebandy. Men det var längesedan, cirka 9 - 10 år sedan, förklarar Jacob.

 

Jacob Palm och Kevin Chan kom trea i förra årets turnering. Foto: Viktoria Hummelstedt

 

Vi träffar Lovisa Granlund som är projektledare i år tillsammans med Sofia Pernbrink. Lovisa förklarar att hon tog sig an en utmaning när hon ställde upp som projektledare utan att ha några förkunskaper om sporten.

– Det är första gången jag och Sofia är med och anordnar vilket är jättekul. Men med planeringen har det varit ganska snabba puckar, tiden har gått väldigt fort och vi har endast haft tre möten så det är kul och skönt att det nu äntligen är dags.

Lovisa förklarar att de evenemang som SÖFRE anordnar riktar sig oftast till alla studenter på högskolan, att det enda som krävs är ett medlemskap i föreningen vilket är kostnadsfritt.

 

”Det är en rolig turnering.”

Mellan matcherna möter vi Gabriella Krohn Ams som skjuter bollar med sin klubba och försöker träffa stora hål i ett mål som ger olika poäng. Hon förklarar för mig att hon sitter i styrelsen för SÖFRE och det är bra att medverka i föreningens egna aktiviteter.

– Vi i styrelsen som kunde medverka idag har vårt egna lag. Jag ser det här som en kul grej. Jag tror inte vi kommer vinna men vi kommer ha roligt. Det är en rolig turnering med taggade, glada människor.

 

"Vi kommer ha roligt" säger Gabriella Krohn Ams. Foto: Viktoria Hummelstedt

 

”Ett sätt att koppla av.”

Ett lag med gula neonvästar står bredvid planen och laddar inför match. De kallar sig för Bärshajarna och är med i turneringen för att ha kul men också för att kunna slappna av. Edward Nguyen har dragit ihop sina kompisar och bildat ett lag.

– Mitt lag består av kompisar från två olika klasser samt från insparken. Vi gör det här för att koppla av efter tentan. Det känns jättebra att jag har skrapat ihop ett sådant bra lag.

 

Lag Bärshajarna: Rebecka Nyman, Oscar Sundström, Mattias Nordenadler, Edward Nguyen och Fredric Lundbom. Foto: Viktoria Hummelstedt