Trampolinparken studsar framåt

Trampolinparken Bounce i Kungens Kurva har gått från en konkurshotad till en välmående verksamhet. Med över femtio trampoliner och andra aktiviteter fortsätter parken att locka många besökare.

Företaget bakom den berömda trampolinparken begärdes i konkurs i våras, efter en tvist om en betalning på 4,5 miljoner kronor. I maj drogs ansökan tillbaka och Bounce Scandinavia uppgav att samtliga anläggningar gick med ett plusresultat.

Parken i Kungens Kurva har idag ett 70-tal anställda. Nytt i Flempan träffar en av dem, Sebastian ”Zebra” Tellström, som inte bara jobbar som teamleader i parken, utan även har ett SM-silver i tricking. Han berättar att han trivs väldigt bra med sitt jobb.

– Det är nice att jobba här, det är kul varje dag. Det är ett högt tryck här, framförallt på helger men även på kvällar.

Sebastian förklarar att det är meriterande att ha erfarenhet inom antingen gymnastik, parkour eller tricking för att få jobba i parken. Han och hans kollegor ger besökarna lektioner i tricking, free-running och parkour.

– Tricking är som en blandning av kampsport, gymnastik, akrobatik och breakdance. Vi här på Bounce uppmuntrar besökarna till att lära sig, vilket är unikt jämfört med våra konkurrenter, det är vår ”nisch”, förklarar ”Zebra”.

På väggen i parken finns det ett citat. Foto: Viktoria Hummelstedt

 

Risk för skador

Att besöka en trampolinpark kan vara en rolig upplevelse för både barn och vuxna. Men det finns stora skaderisker med aktiviteten. För att minska risken för skador så använder sig parken av tydliga regler.

– Vi har personal som vaktar banorna och ser till att de som hoppar följer de regler som gäller. Man får inte vara på samma studsmatta som någon annan, man får inte hoppa på skydden och man ska inte göra trick som man inte klarar av, säger Sebastian.

Hur ser ni till att besökarna är medvetna om reglerna?

Vi förklarar det alltid för sällskapet när de kommer. Om det är mycket folk så har varje område en egen vakt men på morgnar och dagar när det inte är så mycket folk är sikten här uppifrån tillräcklig.

 

Det finns över 50 trampoliner i parken. Foto: Viktoria Hummelstedt

 

”Jag är lättad.”

Efter att bolaget drog tillbaka sin konkursansökan för Bounce Scandinavia så mår företaget idag väldigt bra. "Detta har påverkat förtroendet hos våra kunder och leverantörer, så jag är lättad. Det är en stor upprättelse”, sa Pernilla Isaksson, tillförordnad vd på Bounce till Breakit efter konkurshotet avvärjdes.