Joakim Gustafson tränare i Segeltorps IF. Foto: Johan Bjernevall

Viktigt derby för Segeltorps IF

På söndag är det Huddingederby i Hockeyettan östra då Huddinge Hockey tar emot Segeltorps IF. Segeltorp har haft en tuff säsong och ligger sist i tabellen. Men huvudtränaren Joakim Gustafson tror ändå att laget kommer hålla sig kvar i Hockeyettan.
Första perioden: (06:09) 0-1 Gabriel Östberg (Väsby).
Andra perioden: (25:27) 0-2 Nick Hedemyr (Väsby), (28:14) 1-2 Linus Borgman (Segeltorp), (33:35) 1-3 Christoffer Gozzi (Väsby).
Tredje perioden: (41:41) 1-4 Elliot Lorraine (Väsby), (43:29) 2-4 Johannes Yucel (Segeltorp), (50:30) 3-4 Filip Runbjer (Segeltorp).

Segeltorps IF gick upp till Hockeyettan säsongen 2018/19. Laget slutade då på en sjundeplats och höll sig kvar i ligan. Från förra säsongen har man bara med sig tre spelare då resten av laget är helt nybyggt inklusive huvudtränaren Joakim Gustafson.

Nu har 15 av 22 omgångar spelats för lagen i Hockeyettan östra. Efter de spelade omgångarna ligger Huddingelaget Segeltorps IF längst ned i tabellen. De har sju poäng upp till tiondeplatsen som de måste säkra om de vill vara kvar i division 1 Östra. Därför blir derbyt på söndag en avgörande match. Joakim Gustafson erkänner att säsongen inte varit enkel.

– Vi har haft det tufft. Det har varit svårt att producera framåt och göra mål. Försvarsspelet skulle också kunna förbättras då vi släpper in väldigt många mål, säger Joakim Gustafson.

Trots den dåliga säsongen resultatmässigt tror huvudtränaren att laget kommer spela kvar i Elitettan nästa år.

– Jag tror absolut att vi kommer stanna kvar i serien. Prestationerna är mycket bättre än vad tabellen visar. Det vi behöver göra är att spela ett enklare försvarsspel, säger Joakim Gustafson.

Senast Segeltorp mötte Huddinge den 29 september lyckades de vinna med 5-4. Joakim Gustafson tror att matchen på söndag kan bli tuff.

– Huddinge kommer att vara mer spelförande i matchen. Vi behöver se till att ställa om snabbt och vara tajta i mittzon.

Huddinge Hockey ligger på en sjundeplats och behöver vinna matchen för att ta sig upp till femteplatsen och gå till Allettan. Huddinge hade stora förväntningar inför säsongen att ligga högt upp i tabellen. Säsongen har inte riktigt gått som de hade räknat med på förhand. Det är ändå inget som gör matchen lättare, snarare tvärtom, enligt Joakim Gustafson.

– Huddinge är i riktigt bra form just nu. De visade sin kapacitet i matchen mot Väsby i måndags då de vann med 6-1 på bortaplan. De kommer enkelt ta sig vidare till Allettan.

Forwarden Robert Sterling Berglund har haft flera problem med skador under säsongen, men ser ut att vara tillbaka i spel till derbyt på söndag. Något Joakim Gustafson tycker är positivt.

– Han har en bra spelintelligens och delar med sig av erfarenheter i vår unga trupp.

I onsdags spelade Segeltorps IF på hemmaplan mot Väsby IK som ligger trea i tabellen. Under första perioden gjorde Väsby 0-1.

– Första perioden var Väsbys, konstaterar Joakim Gustafsson.

I andra perioden gör Väsby ett mål till innan Segeltorp reducerar till 1-2-målet. Väsby hinner dock göra 1-3 innan perioden tar slut. Den sista perioden börjar med att Väsby lyckas göra sitt fjärde mål i matchen. Segeltorp lyckas ändå komma tillbaka in i matchen efter två mål och vinner den tredje perioden, men förlorar matchen med 4-3.

– Under sista perioden spelar vi bra och har matchen, säger Joakim Gustafsson.

Huddinge hade också en match i onsdags som de vann med 4-2 mot Enköping SK. Något som inte oroar Joakim Gustafsson.

– Nej, det var väntat att de skulle vinna. Huddinge kommer dock få kämpa för att vinna på söndag.