Äntligen vann Huddinge borta

Av Hampus Zakrisson
Änligen lossnade det för Huddinge IBS på bortaplan. På söndagen vann laget med 3-1 mot Boo IBK i division 3 södra - säsongens första bortaseger. Stor segerorganisatör blev Marcus Broby med ett mål och en assist.

Huddinges powerplay fick chansen efter 13:55 in i den första perioden när Boo:s forward Mårten Engström drog på sig en utvisning. Den chansen tog Huddinge vara på direkt och behövde bara 20 sekunder i den spelformen för att ta ledningen genom Linus Axelsson på pass av Marcus Broby.

Albin Bjerhag kunde i mitten av andra perioden utöka Huddinges ledning efter pass av backen Douglas Lundberg. I slutet av den andra perioden skulle den tidigare utvisade Mårten Engström ta revansch. Han assisterade fram till Boo:s 1–2 mål som kom med 53 sekunder kvar av andra perioden. Därmed var det endast ett mål som skiljde lagen åt inför den sista perioden.

Huddinge drog tidigt i den tredje perioden på sig en utvisning som Boo inte kunde utnyttja. Marcus Broby fastställde istället slutresultatet till 1–3 i mitten av sista perioden. Trepoängaren gjorde att Huddinge tog klivet upp över nedflyttningsstrecket.