Huddinges baskettjejer har skördat fina framgångar under helgen. Foto: Emilio Valdes Bahri/Montage

Huddinges U19-damer vidare i SM

Av Emilio Valdes Bahri
Huddinge är direktkvalificerade till turneringens tredje omgång efter att ha besegrat Norrköping Dolphins och Spånga Basket. Det är första gången som Huddinge vinner sin grupp i första omgången och direktkvalificerar sig.

I helgen spelades den första omgången i ungdoms-SM för U19 damer. I år bildade Huddinge ett gemensamt lag tillsammans med Haga och Botkyrka. Motståndet stod Norrköping Dolphins och Spånga Basket för.

I den första matchen ställdes Huddinge mot Spånga. Det blev en jämn historia som gick hela vägen till förlängning. Där visade sig Huddinge vara det starkare laget och vann med siffrorna 69-66.

Helgens andra match var mot Norrköping Dolphins. Med endast en minut kvar hade Huddinge en trepoängsledning. Huddinge visade än en gång sin styrka genom att härda ut den sista anstormningen och slutresultatet kunde fastställas, 64-59 till Huddinge.

Många glada miner i Huddingelaget. Foto: Huddinge Basket

Som gruppvinnare innebär det att man slipper spela den andra omgången. Man går därmed vidare direkt till den tredje omgången. Något som Huddinges tränare är nöjd med.

– Det kändes jättebra att vinna gruppen. Vi har aldrig vunnit vår grupp och gått direkt till omgång tre, säger Jonas Morin.

Tränaren är även nöjd med truppens bredd under de inledande två matcherna

– Vi är inte beroende av en spelare, konstaterar Jonas Morin.

Motståndarna är ännu inte klara, ytterligare en lottning väntar innan man får veta vilka det är man ska möta. Huddinge tränaren är dock optimistisk om lagets chanser till vidare avancemang trots att man ser sig själva som underdogs.

– Det kommer att bli svårt för de andra lagen att möta oss när de vet att vi inte har någonting att förlora, säger Jonas Morin.

Den tredje omgången spelas mellan den 20-22 mars. Efter den tredje omgången väntar ett Final Four slutspel där turneringens fyra bästa lag slåss om guldet.