Tre bärgade poäng innebar glädje för Segeltorp. Foto: Svante Wahlqvist

Efter tio förluster – nu fick Segeltorp jubla igen

Av Svante Wahlqvist
Tio raka förluster hann det bli för Segeltorp. Men i går fick laget äntligen jubla igen. I bottenmötet mot Enköping SK tog Segeltorp sin första trepoängare sedan början av oktober. En oerhört viktig seger för Segeltorp i jakten på en högre tabellplacering.

Inför gårdagens match hade Segeltorp inte vunnit sedan den 2 oktober. Trots det hade 81 tappra själar tagit sig till Segeltorps ishall för den viktiga matchen mot Enköpings SK. ”Torpet” tog kommando direkt och spelade stundtals väldigt bra i den första perioden. I matchens nionde minut fick de sin belöning när Gustav Klingström, assisterad av Michael Rayneé, fick trycka dit 1–0. Innan periodens slut kunde dock Enköping kvittera.

I den andra perioden såg det fortsatt bra ut för Segeltorp och de kunde återta ledningen. Denna gång genom ett solomål av Patrick Wulff. Glädjen blev dock kortvarig. Minuten efter ledningsmålet kvitterade Enköping igen. I matchens sista period tog Segeltorp ledningen för tredje gången. Linus Borgman höll sig framme och kunde sätta dit 3–1 assisterad av Filip Runbjer. Även denna gång kom Enköpings kvittering redan efter en minuts spel.

Jag tycker att vi kontrollerade och drev matchen bra. Men vi gör det onödigt spännande. Det är lite individuella misstag från oss och vi drar på oss ett gäng onödiga utvisningar. Jag tycker att vi bjuder dem på tre mål, säger huvudtränaren Joakim Gustafsson.

 

Med två sekunder kvar fick publiken se pucken glida in i mål. Foto: Svante Wahlqvist

Det dröjde till de sista tre minuterna i den tredje perioden innan Segeltorp återtog ledningen. Muhammed Kücukyildiz satte dit 4–3 och den här gången uteblev kvitteringen från Enköping. Istället kunde ”Torpet” punktera matchen.  Med två sekunder kvar gjorde Linus Borgman sitt andra mål för dagen när han fastställde slutresultatet 5–3 i öppen kasse.

När domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen kunde Segeltorp för första gången på över en månad pusta ut. En tio matcher lång förlustsvit var bruten. En seger som kan bli viktig i Segeltorps jakt på högre placeringar i tabellen.

Gruppen har slitit hårt. Vi spelar bra hockey långa stunder men vi har slarvat och gjort det svårt för oss själva att vinna matcher. Det här var otroligt skönt. All eloge till grabbarna som gör en riktigt bra match, säger Jesper Eriksen assisterande tränare.

I och med gårdagens seger tar sig Segeltorp närmare de andra lagen i tabellen. Nu gäller det för Segeltorp att bygga vidare på den här vinsten. Nästa match spelas 27 november och då gästar topplaget Hudiksvall. Ytterligare tre poäng då kan betyda att laget är förbi nästjumbon Hammarby i botten av Hockeyettan.

– Vi får ta all energi vi får från det här och jobba vidare. Vi har gått in i en tung träningsperiod med målet att vara som bäst efter jul. Laget tror på det här. Förhoppningsvis tar vi några fler segrar nu, säger Jesper Eriksen.

 

Läs också: