Stuvsta IF:s avbytarbänk Foto: Anton Olofsson

Stuvsta IF:s herrlag – ett kompisgäng

I Stuvsta IF herrlag är det sammanhållningen som driver laget framåt. Tränaren Peter Wilén beskriver truppen som ett kompisgäng och lyfter fram kollektivet som den största orsaken till uppflyttningen föregående säsong.

Stuvsta IF gick förra säsongen upp till division tre som den bästa tabelltrean. Något som Peter Wilén och hans trupp inte riktigt förväntade sig.

– Min reaktion var "jaha hoppsan, vad kul". Vi hade förväntningen att kanske gå upp men det var inget vi räknade med.

Nästa säsong väntar spel i division tre. Tränare Peter Wilén lyfter fram det som krävs för att laget ska lyckas.

– Vi kunde gjort det bättre redan förra säsongen. Grabbarna har mycket fotboll i sig men träningsdiciplinen är inte den bästa. Den måste bli bättre för att vi ska bli ett mittenlag. Vi måste spela med högre passningstempo och vara effektiva när lägen kommer. Tidigare har vi missat väldigt mycket chanser.

Mycket skador och “skitförluster” är det som Stuvsta IF tränaren tycker har varit det mest negativa förra säsongen.

– Vi hade mycket skador en period vilket gjorde att resultaten inte gick vår väg. Men vi har en bred trupp så vi lyckades ta oss tillbaka. Vi åkte dock på en del skitförluster under säsongen. Matcher som vi borde ha vunnit men slarvade bort.

Stuvsta IF har inför nästa säsong en del spelare som provtränar hos dem. Nyförvärven ska hjälpa laget etablera sig i den högre divisionen.