Huddinge trivs med tillvaron efter fjärde raka segern. Foto: Hampus Zakrisson

Huddinge IK:s fjärde raka seger efter blixtsnabb vändning

Av Hampus Zakrisson
Huddinge IK besegrade Hudiksvall HC på onsdagskvällen och tog med sig tre viktiga poäng. Huddinges sportchef Darryl Finnell ser positivt på Huddinges fortsatta säsong.

I en målsnål tillställning i Glysishallen mot Hudiksvall klev Huddinge av isen med en seger. Darryl Finnell pratade positivt om hans lags 1–2 vinst.

– Det var en annorlunda seger. Vi är vana med att vinna skottstatistiken men i onsdags mötte vi ett Hudiksvall som just nu spelar riktigt bra hockey. Vi lyckades hitta vägar att vinna matchen även om vi inte var på topp.

Darryl Finnell uttrycker stor stolthet över den försvarsinsats som spelarna visade upp. Sportchefen lyfter även fram målvaktsinsatsen av Pontus Eltonius som räddade 34 av 35 skott och menar att den gav resten av laget chansen att vinna matchen.

Huddinge var i underläge med 1–0 inför sista perioden. I mitten av perioden satte Kim Lennhammer dit 1–1 och endast 19 sekunder efter kvitteringen tog Huddinge ledningen genom Victor Anderssons 12:e mål för säsongen.

– När vi vänder på matchen är inget av målen speciellt snyggt, men vi vågar skicka pucken på mål och samtidigt ha mycket trafik framför.

Med fem matcher kvar i Hockeyettan för Huddinge gillar Darryl Finnell vad han ser av sitt Huddinge.

– Jag skulle vilja säga att vår säsong drog igång på riktigt för tre veckor sedan. Vi har hela säsongen haft väldigt mycket talang men nu börjar laget svetsas samman och spela som en enhet. Om det räcker till en uppflyttning till Allsvenskan får vi se, men jag ser fram emot resten av säsongen.