Jenny Bergkvist (t.v) Annika Green (t.h) är redo inför helgen Foto: Hampus Zakrisson

Huddinge gymnastikförening gör sig redo för tävling

Nu i helgen blir det full fart i Storängshallen när 1300 gymnaster från 30 olika föreningar kommer till Huddinge för att vara med och tävla i Huddinge truppcup. Arrangör för tävlingen är Huddinge gymnastikförening.

Det är tredje gången Huddinge gymnastikförening arrangerar Huddinge truppcup. Den har blivit större för varje år säger föreningskonsulent Annika Green på kansliet. Huddinge truppcup är en tävling i truppgymnastik som är uppdelad i 3 grenar: Mattacupen, Hoppcupen och Friståendecupen. Den är öppen för pojklag, flicklag och mixlag. Tävlingen kommer vara i full gång under både lördag och söndag.

Tävlingen drar igång tidigt på lördagen och pågår ungefär i 14 timmar under lördagen och avslutas sedan på söndagen med ännu en lång tävlingsdag och sedan prisutdelning. Föreningskonsulent Annika Green och samordnare, Jenny Bergkvist som sitter båda sitter på kansliet i Huddinge gymnastikförening laddar för två intensiva tävlingsdagar. Jenny Bergkvist ser fram emot tävlingarna samtidigt som oron finns för att någonting kan krångla under tävlingen.

– Jag hoppas allt flyter på och går bra, att vi inte stöter på patrull. Vi vill att det ska bli en rolig tävling man minns.

Jenny Bergkvist fyller i med att hon vill att det ska bli en tävling som gymnasterna minns och ser tillbaka på som en rolig upplevelse oavsett hur det går prestationsmässigt för det är svårt som arrangör att styra över.

84 trupper väntas göra resan till Huddinge och Storängshallen och lagen kommer från hela landet för att vara med och tävla.

– Det kommer många lag och de är främst från Storstockholm men det kommer även lag från Lund, Örebro, Nykvarn och Enköping.

Truppgymnastik handlar dels om att prestera individuellt men också att göra det som ett lag som namnet trupp antyder på. Det är just det som gör truppgymnastiken till det, det är menar Annika Green och Jenny Bergkvist.

– När man frågar gymnasterna säger de att det är just att man är i ett lag som är grejen med truppgymnastiken. Lagkänslan och det enhetliga. Men även det att det är väldigt många träningstimmar och väl på tävling får man väldigt kort tid att prestera.

Annika Green och Jenny Bergkvist pratar stolt om Huddinge gymnastikförenings utveckling efter att de arrangerade Regionstävlingar tillsammans med Gymnastikförbundet Öst.

– Vi arrangerade Regionstävlingar och efter det känns det som fler har fått upp ögonen för gymnastiken i Huddinge men framförallt Huddinge truppcup som hålls nu i helgen och därför har den också växt mycket i år.

Läs också: