Huddinge Hockey vann 3-2 mot Vallentuna igår kväll. Foto: Johannes Ernstberger

Huddinge fortsätter kämpa om Allettanplats

Huddinge Hockey var nära att säkra en plats i Allettan mot Vallentuna igår kväll, men segermålet med 3-2 kom först i förlängningen. Det betyder två poäng istället för tre och nu väntar det en ödesmatch mot Arlanda Wings på söndag.

Med en seger på ordinarie tid hade Huddinge avancerat till Allettan redan igår. Men det avgörande målet kom drygt fyra minuter försent. När klockan visade 64:04 styrde Måns Krüger in pucken i kassen efter assist från Adam Hansen och Victor Andersson. Det avgjorde matchen. Målet i förlängningen innebär att Huddinge får två poäng istället för tre i kampen om Allettanplatserna. Med två matcher kvar på grundserien och 38 poäng ligger Huddinge nu på Hockeyettan Östras fjärde plats. Wings och Vallentuna jagar med 34 respektive 33 poäng. Det är de första fem lagen i grundserien som går vidare till Allettan.

Huddinge dominerade matchen

Matchen hemma på Björkängshallen började tungt för Huddinge. Efter bara en och en halv minut hittade Vallentunas Oskar Söderberg rätt framför buren och gjorde kvällens första mål. Hemmalaget behövde ett tag för att återhämta sig, men kom igång ordentligt under period två. Hockeyettans poängledare Victor Andersson jämnade ut i den 24:e matchminuten och poängtvåan Niclas Lehmann stod för ledningen med 2-1 till Huddinge i den 39:e minuten.

Allt såg då ut att gå Huddinges väg. Laget hade fler skott och pressade på ordentligt men lyckades inte omvandla dominansen till resultat. Huvudanledning till det var Vallentunas storspelande målvakt Alexander Jirhage som efter matchen utnämndes till matchens lirare. Samtidigt fick även bortalaget till chanser och tvingade till slut fram en kvittering i den 51:a minuten genom Andreas Paulsson. Resultatet stod sig tredje perioden ut och matchen avgjordes istället genom Måns Krügers mål i förlängningen.

Vallentunas målvakt Alexander Jirhage storspelade. Foto: Johannes Ernstberger.

Goda chanser till Allettan

På söndag möter Huddinge Arlanda Wings på hemmaplan, i vad som kan bli en avgörande match för båda lagen.

Chanserna för att Huddinge Hockey ska säkra avancemang från grundserien är goda. Laget behöver bara ta ett poäng i de resterande två matcherna och är dessutom i bra form. Efter en trög säsongstart kom Huddinge Hockey igång ordentligt i början på november. Sedan dess är Huddinge obesegrat i åtta raka matcher med en imponerande målskillnad: 49 gjorda mål mot 9 insläppta.

Så spelas Hockeyettan

Alla lag spelar först 18 till 22 matcher i en av fyra grundserier, Hockeyettan Norr, Östra, Västra eller Södra. De fem bästa lag i varje grundserie avancerar sedan till antingen Allettan Norra eller Alletan Södra, där det spelas 18 omgångar till. De nio bästa lag från varje Allettanserie tävlar sedan i upp till tre playoff-rundor om att vara med i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Lagens placering i Allettan bestämmer hur många playoff-rundor varje lag måste spelar.

De segrande lagen från Allettan Norra och Allettan Södra möter även varandra i Hockeyettanfinalen.