Jessica Tegelund står framför getternas inhägnad och har en liten killing bredvid sig.

"Man kan stå här nästan hela dagen och bara titta på hur de minsta busar runt i hagen" berättar Jessica Tegelund som jobbar på Rådsparken. Foto: Frida Berntling

Påsklovsaktiviteterna i Rådsparken har ställts in på grund av coronaviruset

Medan många aktiviteter ställs in på grund av corona, lägger Rådsparken om sina scheman för att kunna ta emot ännu fler barn som vill klappa och borsta djuren. Lagom till påsklovet har Rådsparken dessutom fått tillökningar av killingar och lamm.

Rådsparken anordnar aktiviteter under alla lov för barnen i Huddingekommun. Under påsklovet skulle det vara Pettson & Findus och den stora äggjakten. De aktiviteterna har ställts in på grund av coronaviruset. Viruset hindrade dock inte getterna och fåren i Rådsparken från att få bebisar. Alla har fått varsin killing eller lamm, geten Pärlan fick till och med två killingar. 

 

– Man kan stå här nästan hela dagen och bara titta på hur de minsta busar runt i hagen, berättar Jessica Tegelund och skrattar. 

Förutom getter, får och åsnor har Rådsparken även kaniner, ankor och marsvin. Foto: Frida Berntling

 

Förutom att titta på de nya ungarna så kommer barnen kunna åka åsna med vagn för 20 kronor, måndag till torsdag nästa vecka klockan 11. Det kommer även finnas uteleksaker och barnen kan gå tipspromenad. Dessutom kommer det att vara namninsamling för de nyfödda i parken. 

 

– Alla kommer att få ett namn som börjar på bokstaven ”U” berättar Jessica och fortsätter: 

 

– Vi går efter alfabetets ordning och år 2020 har bokstaven ”U”. Det gör det enklare för oss att veta hur gamla djuren är. 

Är man med i stora djurklubben får man bland annat klappa djuren och borsta åsnorna. Foto: Frida Berntling

 

I och med att barns fritidsaktiviteter upphört har Rådsparkens stora djurklubb nästan fördubblats i antal. Den är för barn som går i årskurs tre och uppåt.  

 

– Igår var det 24 barn som kom hit, då får vi dela upp dem i mindre grupper. De kan klappa och gosa med djuren eller borsta åsnorna. Vi lägger om våra scheman så vi kan ta emot alla barnen. Man måste också tänka på vad djuren orkar med, avslutar Jessica.