Segeltorps idrottsförening toppar listan i Huddinge kommun. Foto: Pixabay

Föreningarna i Huddinge med störst aktivitetsstöd

Av Kevin Roldan
Det lokala aktivitetsstödet delas årligen ut till föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet. Totalsumman som staten betalar ut i år kommer vara lika stor som 2019. Nytt i Flempan har tagit fram de tio föreningar i Huddinge kommun som får mest i LOK-stöd.

LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och delas ut av Riksidrottsförbundet till föreningar som bedriver idrottsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år. LOK-stödet har dock vissa kriterier för att vara berättigad till stödet. Till exempel krävs det att föreningen redovisar genomförda aktiviteter. Då LOK-stödet ges för de aktiviteter som föreningen själv redovisar i ansökan till Riksidrottsförbundet, samt baseras på antal deltagare, så kan siffrorna se annorlunda ut från år till år.

— För 2019 ges stöd med 21 kr per gruppaktiviteter plus 7 kr per närvarande deltagare. Beroende på antal genomförda aktiviteter och antal deltagare blir LOK-stödet därmed olika mycket till respektive förening, säger Jörgen Lövström, avdelningschef LOK-stöd.

Nytt i Flempan har tidigare gjort en undersökning av vilka föreningar i Huddinge kommun som får mest i LOK-stöd. 2017 toppade Huddinge innebandysällskap listan med 665 192 kr i utbetalt belopp. Den senaste rapporten från 2019 visar dock att Segeltorps idrottsförening är den föreningen i Huddinge som fick störst LOK-stöd med 694 142 kr.