– Det var jättekul och något jag drömt om sedan jag började spela handboll, säger Melissa när hon berättar om en tidigare VM-debut. Foto: Wikimedia Commons

Melissa Petrén ser fram emot ännu ett mästerskap

Av Fredrik Surell
Huddingefostrade handbollsspelaren Melissa Petrén gjorde svensk VM-debut i Japan 2019. Nu är hon med i Sveriges EM-trupp och ser fram emot ännu ett mästerskap.

Hur var det att göra VM-debut?

– Det var jättekul och något jag drömt om sedan jag började spela handboll. Att turneringen spelades i Japan var också häftigt. Det är kanske inget land man åker till bara så där, så det var en upplevelse i sig.

 

Du är med i den svenska EM-truppen, ser du fram emot turneringen?

– Verkligen. Den spelas ju delvis här i Danmark där jag bor och spelar till vardags, vilket gör det extra roligt. Jag har också haft en fingerskada som gjort det oklart om jag skulle kunna delta, men nu har jag spelat två matcher och det ser bra ut. Jag hoppas på att vi kan spela framför lite publik, så att familjen kan komma hit. Eftersom turneringen spelas så nära Sverige hade vi i vanliga fall fått jättemycket stöd, nu lär det nog inte bli samma tryck på läktarna. Men man får ta det för vad det är.

 

Hur är det att vara elitidrottare under en pandemi?

– Rent sportsligt har det faktiskt inte påverkat jättemycket. I Danmark har de ett tak på 500 personer under sportevenemang, så det finns fortfarande publik på läktarna som kan skapa en del tryck. Utanför planen är mitt liv nog som många andras - jag träffar inte så mycket folk. Vi ska inte umgås med människor utanför laget så det blir att man åker till träningen och sedan hem igen. Man lever bara handboll just nu.

 

Vad tror du om Sveriges chanser i EM?

– Vi har hamnat i en tuff grupp med Tjeckien, Ryssland och Spanien. Tre av fyra lag går vidare vilket gör det lättare. Tjeckien ska vi kunna vinna mot och i de andra matcherna kan allt hända. Jag ser Ryssland som favoriter, men att ta sig vidare från gruppen ska vi klara. Efter det får vi se vad som händer.