Montage: Huddinge Hockeys sportchef och lagets logga

Daryll Finnell är spänd inför kvällens match. Foto privat

Darryl Finnell: ”Om vi spelar som ett lag tror jag vi vinner”

Hallå där Darryl Finnell, sport- och klubbchef för Huddinge Hockeys A-lag, J18- och J20-lag. Darryll Finnell är nöjd med A-lagets säsong hittills. Han tror att om de spelar som ett lag i kvällens match mot Visby/Roma HK så blir det ännu en seger för serieledarna Huddinge.

Hittills har det varit en bra säsong för Huddinges A-lag. Är du nöjd med lagets prestation?

– Mycket nöjd! Jag vet inte om det är över förväntan, men det har blivit som vi hade hoppats.
 

Hur påverkar framgångarna resten av klubben när A-laget går bra?

– I vanliga fall skulle det vara mycket mer surr kring A-laget. Men i dessa covidtider är det rätt tyst. Vi får inte ta in publik och hela juniorverksamheten är tyvärr nedlagd. Det har är hockeyförbunden och Folkhälsomyndigheten beslutat.
 

Gäller det både träningar och matcher?

– Ja, och det är inte bra. Det handlar inte om tabellplaceringar, det handlar om att vi värnar om våra individer. De är i en viktig ålder, från 16 till 20 år. Hela hockeysverige är oroliga och funderar på vad vi kan göra.


Vet ni när träningsförbudet kommer lyftas?

– Det är många datum som snurrar just nu. Men jag tror att det ska komma ett nytt besked den 13 december. Men just nu gäller förbudet till slutet av december vilket gör att det kan bli två månader utan träning. Det är väldigt lång tid. Både J18 och J20 började säsongen bra. Men som sagt, det är inte tabellplaceringar som är det viktiga, utan snarare spelarnas potential att utvecklas.
 

A-laget möter ikväll serietvåan Visby/Roma HK, kan de utmana er?

– Det är klart de kan utmana oss. Framförallt om vi inte är på tå. Men om vi gör som vi har gjort hittills och spelar som ett lag tror jag vi vinner. Men Visby/Roma är ett duktigt lag, ett hungrigt lag, de kommer alltid taggade. Det är absolut ingen lätt match, men en match vi bör vinna om vi gör det vi kan göra.
 

 

Här kan du se kvällens match.

Fredagens match finns tillgänglig här.

Läs också: