söndag 26 maj 2024

ABF har svenskundervisning för ukrainska flyktingar

Läs också
Foto: Towa Jansson

Hallå där Isabell Sandberg! Du är administratör på ABF i Huddinge som bland annat har svenskundervisning för ukrainska flyktingar.

Vilka är dina arbetsuppgifter?

– Jag är administratör på ABF i Huddinge men jag jobbar även med våra konstutställningar och all marknadsföring. Det blir även en del kursadministration med våra studiecirklar och föreläsningar. 

Vad är det bästa med att jobba här?

– Det är att ingen dag är den andra lik, jag har många olika typer av arbetsuppgifter. Nu till exemplet under den ukrainska flyktingvågen har vi varit snabba med att ställa om och ha svenskundervisning för flyktingarna som bor i Huddinge. Det har blivit jättestort och vi har jobbat väldigt mycket med det sista tiden för att hitta ledare som kan hålla i kurserna. Det har inte varit svårt att hitta folk utan det är många som har velat komma hit för att lära sig svenska. Det har varit mycket utöver det vanliga och man får vara beredd på att snabbt ställa om.

Hur länge har du jobbat här på ABF i Huddinge och vad fick dig att söka jobbet från början?

– Jag har jobbat här i elva år. Jag sökte jobbet efter en period av studier och föräldraledighet. Till en början jobbade jag halvtid, allt eftersom fick jag fler roliga arbetsuppgifter. Jag trivs jättebra här och har gjort det ända sen start. Det händer mycket här, mycket musik, konst och dans.

Vad har varit ditt favoritevenemang ?

– En föreläsning som jag kommer ihåg väldigt mycket var en föreläsning av en överlevare från ett koncentrationsläger, det var jättestarkt och gripande.

Foto: Towa Jansson
Namn Isabell Sandberg
Ålder: 54
Ort: Enskede
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami