torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Alby Bagarna!

Läs också
Alby bagarna
Nytt i Flempan har träffat vännerna Tomas Jarecki och Artur Dywicki, två bagare i Alby. Foto: Victoria Garlöv

Vännerna Tomas Jarecki och Artur Dywicki har tillsammans över 30 års erfarenhet inom bageri och konditori. För tre månader sen öppnade de Tingstorget Bageri i Alby och nu förbereder de sig för sin första julsäsong.

Berätta mer om er verksamhet! 

– Vi hörde med de som bor här och förstod att de saknade ett lokalt bageri. Reaktionerna när vi öppnade var mycket positiva. Vi erbjuder en lokal vardagslyx och lär oss hela tiden. I grunden kan vi verkligen det vi gör!

Hur förbereder ni inför er första julsäsong? 

– Vi kommer att börja med klassiker som lussebullar, krispiga och mjuka pepparkakor. Allt med saffran! Vi har även mycket polska kunder så vi vill gärna göra polska bakverk också. Vallmokaka och ostkaka. Det är kunderna som bestämmer! 

Förväntar ni er att sälja mer under julen? 

– Enligt vår erfarenhet blir det mer. Folk brukar köpa hem lite extra under julen, det är tradition. Speciellt innan helgen. Men det är första året så vi får se vad som händer och lära oss av det. Men det är lite lyxigare för de som bor här, allt vi gör bakar vi från grunden.

Alby bagarna
“Vi bakar med kärlek och försöker göra det bästa för att kunderna ska vara nöjda.” Foto: Victoria Garlöv

Vad är det bästa med att driva ett bageri? 

– Det är kundkontakten. Det ger den största stoltheten när man får beröm tillbaka. När någon som har köpt en vara kommer tillbaka några dagar senare och tackar. Vi driver eget och har allt ansvar, så när man får beröm känns det i hjärtat. 

Hur kommer ni själva att fira jul? 

– Om vi lyckas stänga under jul blir det en traditionell jul. Vi har polska traditioner och julmiddagen är den mest betydelsefulla måltiden på året. För oss är det viktigaste att ingen känner sig ensam. Så vi tar det lugnt tillsammans och spenderar tid med familjen. 

Om en det är en sak som gör er unika, vad skulle det vara? 

– Vi fuskar inte. Vi bakar med kärlek och försöker göra det bästa för att kunderna ska vara nöjda.

Faktaruta Albybagarna

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami