söndag 19 maj 2024

Alexander Ytterberg: “Oliver Rooth ökar konkurrensen”

Läs också

Oliver Rooth är klar för Huddinge Hockey. Efter spel i USA och en kort sejour i Borlänge är det nu Stockholm som gäller. Backtalangen kommer att förstärka Huddinge Hockey kommande säsong.

Oliver Rooth är redo för Huddinge Hockey. Foto: Huddinge hockey.

SPORT. Hockeyettan västra och Borlänge är ett minne blott för Oliver Rooth. Hemlängtan blev för stor, så från och med denna säsong är det Huddinge som gäller för 22-åringen.

– Oliver saknade Stockholm och vi kom överens om att det bästa var att han skulle gå på sin magkänsla. Hockeyettan västra var spelmässigt tuffare för honom även om Oliver spelade mycket. Det fanns en brist på snabbhet och en viss mån tuffhet saknades, säger Borlänges huvudtränare Stefan Gustafsson. 

– Det är svårt att säga hur de kommer att gå för honom i Huddinge Hockey. Vi hoppas det går bra och att han mår bra av Stockholmsmiljön som han saknade, säger Stefan Gustafsson.

“Den ska vi se till att vända på”

Rooths anslutning till Huddinge Hockey är betydelsefullt för Stockholmslaget. Trots den ringa åldern har backtalangen stor erfarenhet efter spel i dubbla amerikanska lag (JWU Wildcats och Twin City Thunder). Huddinges sportchef, Alexander Ytterberg, är dessutom säker på att 22-åringen kommer utvecklas ytterligare under tiden i Stockholmsklubben. “Han är rejäl i spelet, med bra räckvidd och stor fysiskt”, skriver Alexander Ytterberg till Nytt i Flempan.

Alexander Ytterberg har höga förväntningar på både Rooth och laget, men Huddinge har inte levt upp till förväntningarna hittills. 

“Laget har varken levt upp till de interna eller externa förväntningarna som funnits. Den ska vi se till att vända på. Vi hoppas så klart att Oliver kan bidra direkt, men som grupp behöver vi gemensamt ta klivet om vi ska vinna fler matcher”, menar Ytterberg. 

Skador öppnar upp möjligheter

Huddinge Hockey ligger i nuläget näst sist i Hockeyettan östra, med åtta förluster på tolv matcher. 

Jonathan Tordhall och Alexis Binner är båda skadade, vilket ger Rooth en möjlighet att kliva rätt in i matchtruppen. Enligt Ytterberg är det dock bara en tidsfråga innan de skadade försvararna återvänder till Björkängshallen för fortsatt spel.

“Det är fortfarande en del spelare som är skadade, men de är nära återkomst”, skriver Ytterberg.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami