lördag 25 maj 2024

Årets Huddinge Enterprize åter efter två år

Läs också
Alla vinnarna på årets Huddinge Enterprize. Foto: Jonatan Bökman.

Efter pandemiuppehåll sedan 2019 hålls äntligen den årliga galan ”Huddinge Enterprize” inför publik igen. På galan samlades näringslivsaktörer från hela Huddinge för att fira årets, 2020 års och 2021 års pristagare.

Näringslivets aktörer har samlats i Folkes bistro för att fira årets pristagare. Det är god stämning, och det är inte omöjligt att gissa att det har med att galan äntligen är tillbaka efter ett uppehåll under pandemin. Fördrinksminglet ackompanjeras av Filippa Thörewik på sång, och Albin Fellebro på gitarr från Stockholms musikpedagogiska institut, SMI.

”FANTASTISKT ATT FÅ FIRA IGEN”

– Det är fantastiskt att äntligen få fira igen. Vi har dessutom bjudit in de två senaste årens vinnare för att fira ikväll också, säger Nina Uddén, näringslivskoordinator på Huddinge kommun.

Nina Uddén står i dörren och prickar av folk som ansluter till galakvällen. Det är kära återseenden. Folk är glada, och sugna på att äntligen träffas.

– Det är cirka 70 personer här, säger Nina.

Pia Forsberg, näringslivschef på Huddinge kommun, ler stort när jag frågar hur det känns att galan är tillbaka.

– Det är fantastiskt kul. Vi valde att vara lite färre än vanligt, för vi ville inte slå på stora trumman än. Folk är fortfarande lite försiktiga. 

På frågan ”Hur viktig är galan för näringslivet?” svarar Nina Uddén:

–  Det är väldigt viktigt med den här galan. Det är nog väldigt viktigt att bli uppmärksammad. Speciellt för mindre företag som kämpar och kanske inte alltid får uppskattning för sitt hårda arbete. 

Hon fortsätter med att berätta att pristagarna i kategorierna ”Årets företagare” och ”Årets unga företagare” går vidare till den regionala tävlingen, med chans till finalen på nationell nivå.

HUDDINGES TRE VÄRDEORD

Konferencier för kvällen är Roger Höglund. Han talar om tre värdeord för Huddinge. 

–  Huddinge ska vara en stark utvecklingskommun, en tillgänglig naturkommun och Huddinge ska uppfattas som en företagsvänlig kommun. Ni som sitter här är en viktig pusselbit för det sistnämnda, säger han till publiken.

Han lyfter att Huddinges vision är att vara en av de tre populäraste kommunerna att bo, besöka och verka i. Med betoning på att verka i. 

Alla pristagare tar emot sina pris, fotograferas och applåderas, och Roger Höglund avslutar med att tacka för sig och informerar att det nu är dags för middag. Publiken lämnar lokalen och alla hittar sin plats vid långborden.

Årets företagareChristina Sundqvist, Glömstapoolen AB
Årets NyföretagareJessie van der Zwan, Jessies Musikcafé
Huddinges stolthetWinnie Mukaru
Årets unga företagarePierre Svärd, Effektiv Isolering i Sverige AB
Årets centrumaktörAnna Nord,
Tandkliniken Anna Nord & Magi Day Clinic
Årets UF-elevCamilla Nöjd, 
Fame Kitchen UF
Alla vinnare i Huddinge Enterprize 2022. Här kan du läsa alla motiveringar.

Föregående artikelBerit Larsson:
Nästa artikelGabriel Mbayo:
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami