torsdag 30 maj 2024

Besök event på SöderS Pub: Ta del av hela världens kulturer

Läs också

Vill du lära dig mer om olika kulturer och har ett intresse för mat, musik och kläder? Sväng då förbi SöderS Pub nu på fredag och njut av en kväll fylld av kultur.

Klockan 15 fredagen den 25 november håller Erasmus Student Network (ESN) för andra gången MultiCultural Gala där alltifrån mat till kläder från olika kulturer visas upp. Alla är välkomna, både internationella och svenska studenter. Galan hålls på engelska för att inkludera så många som möjligt och syftet är att lära känna varandras kulturer, även den svenska, utifrån mat och alkoholfri dryck, musik, språk och mode. 

ESN är en del av Södertörns studentkår SöderS verksamhet och har i uppdrag att erbjuda ett stöd för både internationella studenter och utbytesstudenter. Nytt i Flempan träffade Dzifa Amengor, ordförande för ESN som är peppad inför eventet. 

– Vi vill veta mer om varandras kulturer och omfamna varandras nationaliteter. Intersektionalitet är något vi förespråkar som vi vill sprida en större medvetenhet om, och genom den här galan finner vi ett roligt sätt att göra det på. Antingen kan du ta med något du vill dela med dig av från din kultur, annars går det såklart bra att dyka upp precis som du är, säger Dzifa Amengor.

ESN medlemmarna
ESN-medlemmarna (Från vänster till höger) Nhu Nguyen, Yae Nagata, Dzifa Amengor och Julia Runnelid. Foto: Cornelia Larsson.

SöderS finns till för att stötta eleverna i deras studieliv och anordnar olika event och andra tillställningar. Exempelvis höll de ett event tidigare i år där Make Equal besökte skolan och hade en workshop i psykisk ohälsa och rasism i syfte att skapa en tryggare plats och ett mer inkluderande studentliv. Tillsammans med organisationer som ESN kan även de internationella studenterna integreras med de nationella. 

– Detta är ett tillfälle då vi kan mötas över gränserna och dela med oss av små bitar av våra kulturer. Det behövs mer event som hålls på engelska där fler studenter kan få tillfälle att mötas, säger Johanna Holmberg som är medlems- och föreningsansvarig för SöderS och fortsätter:

– Vi är studenternas röst och stöd på skolan, och en plattform för studentlivet. Vi utgår alltid från studenternas perspektiv och ständigt arbetar för bättre förutsättningar.

ESN håller även i andra event, allt från karaoke till museibesök och pubkvällar.

Dzifa Amengor utvecklar syftet med ESN.

–  Det är att studenterna ska hjälpa och engagera varandra och sprida budskapet om att vi står för inkludering

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami