lördag 25 maj 2024

Botkyrka boxningsklubb hyllas efter lyckad “påsksmäll”

Läs också
Boxningshallen i Botkyrka boxningsklubb
Boxningsringen på Ferits boxningshall i Botkyrka. Foto: Simon Osmani

Hallå där Ferit Poli, 56, administratör på Botkyrka Boxningsklubb. I förra veckan höll klubben “Påsksmällen”, en gala för klubbar i hela Sverige.  

Berätta om er verksamhet

– Det är en vanlig boxningsklubb som bildades 1976 i en lokal i Norsborg. Sen dess har vi flyttat runt i Botkyrka. Nu är vi i Botkyrkahallen, men vi fick kriga för att få en lokal som var anpassad efter vår verksamhet.

Hur gick det på Påsksmällen?

– Det gick jättebra. Runt 90 klubbar anmälde sig för att delta men vi kunde endast ta emot sju. Vi fick bra respons från andra tränare och ledningar om att galan var så välorganiserad, alla som deltog var nöjda och det är det som räknas. Att alla var nöjda.  

Anslagstavla
Boxningsklubbens anslagstavla som pryds av artiklar skrivna om dem. Foto: Simon Osmani

Hur ser boxningsmatcherna ut?

– Det beror på, det är olika kategorier på matcherna. Om det är diplom, ungdom, junior, senior, ju högre upp du går hårdare blir det. Inom proffsboxning är det, som alla vet, mycket slag och kampsport.

Vilka råd har du till någon som vill börja boxas?

– Rådet är alla är välkomna att prova på boxning. Man behöver inte delta i matcher, om man inte vill. Självklart pratar vi anställda med föräldrarna om det gäller en ungdom, så vi har föräldrarnas godkännande. Det finns inget tvång. Sen är det inte bara matcher, föreningen är för alla. Vi har äldre med Parkinsons, pensionärer, motionärer, unga från sex år till 40–45 år.

Har ni som jobbar här märkt av någon ändring i beteende hos dem som tränar?

– De är jätteglada och mår bra. Jag har också märkt av en disciplin och respekt från de som tränar här hos oss. Vilket är ett måste när man boxas.

Botkyrka Boxningsklubb
Startade 1 mars 1976.
Svenska mästare (i urval) Stefan Sjöstrand och Paul Wellander.
Håller till: en våning upp i Botkyrkahallen. 
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami