söndag 26 maj 2024

Botkyrka Motorklubb vill se fler tjejer gasa

Läs också
Tränarna brinner personligen för att få fler tjejer att vilja prova motorsport Foto: Frida Gustafsson

Det är väldigt få tjejer som utövar motorsport i Sverige, något som Botkyrka Motorklubb vill ändra på. Nu gör klubben en ny satsning som förhoppningsvis ska locka fler tjejer till sporten.

Botkyrka Motorklubb håller till vid motorstadion  i Tullinge och startades redan 1933. I 91 år har det körts cross, enduro och till och med radiostyrda bilar på deras marker. Klubben har cirka 2 000 medlemmar varav nästan alla är män. Därför har Botkyrka Motorklubb startat ett initiativ för att förhoppningsvis locka fler tjejer till att prova på sporten. Nu startas en egen träningsgrupp, där både instruktörer och medlemmar är enbart tjejer. 

–  Om man är nyfiken men inte tagit steget än så vill vi att man kommer och pratar med tjejerna i vår träningsgrupp, säger Andreas Christiansson, ordförande för Botkyrka MK. 

Av tjejer, för tjejer, med tjejer

Träningsgruppen kommer att hållas i maj under fyra tillfällen och det krävs ingen tidigare erfarenhet och alla åldrar välkomnas. Hoppet för träningsgruppen är att det ska leda till att fler tjejer börjar köra motorsport. 

– Gör det tillsammans med varandra med tränare som är engagerade inom klubben, som vill och brinner för att hjälpa, säger Andreas Christiansson.

Med den här satsningen hoppas Botkyrka MK på att bli en av de klubbar som erbjuder tjejer  en trygg gemenskap och ett utrymme att få dela sin kärlek till sporten. En plats där de på kort sikt kan få utvecklas både i grupp och individuellt samt bli stöttade av andra tjejer som har samma intresse. På lång sikt är målet att se fler tjejer starta i motorsporttävlingar och främja en ny generation av motorsportsintresserade.

Fakta

Botkyrka Motorklubb har fyra sektioner för enduro, cross, off-road, folkrace mm. 
Motorsportområdet är beläget vid Tullinge friluftsstad, Hacksjön utefter Pålamalmsvägen mot Lida och de har arrenderat platsen sedan 80-talet.

Träningsgruppen för tjejer kommer att hållas 8 och 22 maj, samt 5 och 19 juni. Mer information om tillfället går att hitta på deras hemsida.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami