lördag 25 maj 2024

Botkyrkas bostadsmarknad lockar olika målgrupper – så hittar du bostad i kommunen 

Läs också

Har du köptankar på en bostadsrätt, radhus eller villa i Botkyrka? Mäklaren Stefan Engroos delar med sig av tips på hur man ska tänka för att komma ut på bostadsmarknaden och vad som lockar olika målgrupper att flytta till kommunen. 

Botkyrka är en varierad kommun när det kommer till bebyggelse. Bostadsrätter, radhus samt villor lockar bostadsintresserade i olika målgrupper. Enligt mäklaren Stefan Engroos som är expert på området finns det fördelar med att välja Botkyrka när man tar sig ut på bostadsmarknaden: 

– I jämförelse med andra kommuner närmre stan kan du få mer för pengarna här. Största delen som flyttar in är barnfamiljer som vill bo i hus, men det är även många studenter som vill ha närhet till högskola samt Huddinge sjukhus, säger Stefan Engroos, fastighetsmäklare hos Svensk Fastighetsförmedling i Botkyrka, och fortsätter: 

– Detta gör att Botkyrka lockar blandade målgrupper.

Enligt Stefan Engroos är de populära områdena som den stora massan intresserar sig för i Botkyrka de som är centralt belägna med bra kommunikationer. Priserna i kommunen har under de senaste 12 månaderna gått upp 6,8 procent på bostadsrätter, samt villor 9,4 procent, något som statistik från Svensk mäklarstatistik visar på.

Priset på bostäder fortsätter att stiga i kommunen, något som beror på stor efterfrågan och lågt utbud på större lägenheter och villor. Utbudet på Hemnet har även minskat, en aspekt som kan vara viktig att tänka på om man är i köptankar. 

– Många av bostäderna som publiceras hamnar på mäklarnas hemsidor i första skedet. Detta resulterar i att många av de bostäderna som säljs aldrig syns utåt på den öppna marknaden, förklarar Stefan Engroos. 

Mäklarens bästa tips är att våga ta steget och tänka långsiktigt. 

– Mitt bästa tips är att se till att komma in på bostadsmarknaden så tidigt som möjligt och kanske sikta in sig på att man till en början får köpa en mindre lägenhet för att längre fram köpa större. Långsiktigt kommer det att vara en bättre investering att köpa en etta eller tvåa, för att komma in bostadsmarknaden, än att vänta tills man kan köpa en trea eller fyra.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami