lördag 25 maj 2024

Bover Gültekin: ‘’Vi kommer vinna nästa säsong’’

Läs också

Huddinge IF siktade högt – men förra säsongen slutade i besvikelse med en femteplats i tabellen. Det är dock inget som Huddinges sportchef, Bover Gültekin, deppar över längre.

– Vi kommer att vinna nästa säsong, säger han till Nytt i Flempan.  

SPORT. Den renodlade fotbollsföreningen Huddinge IF är en av Stockholms största föreningar med 70 aktiva lag. Huddinge gjorde en bra säsong ifjol, om man bortser från inledningen som Gültekin helst vill glömma.

 – Huddinge IF är en sammansvetsad grupp med unga spelare. Det var bara i början av säsongen som vi slarvade lite då vi kryssade många matcher som vi borde ha vunnit, säger Bover Gültekin. 

Satsar på förlängda kontrakt

Till nästa säsong vill Huddinge visa vilka som är bäst. Laget kommer att jobba vidare med den nuvarande solida truppen som Bover Gültekin och ledarstaben anser sig ha. Laget gick till kvartsfinal i Stockholmscupen, men målsättningen till nästa säsong är att kamma hem guldet och checken på 40 000 kronor.

Huddinge IF måste återigen kvala till Svenska cupen, efter har förlorat hemma mot dem värmländska giganterna, Degerfors IF, i slutet av augusti. Där stod bland annat den jugoslaviska jätten i Degerfors, Nikola Đurđić, för två mål.

– Vi kommer vinna nästa säsong. Just nu fokuserar vi inte på att värva nya killar. Vi har unga bra spelare och några äldre som vi bara vill förlänga med. Den enda som har lämnat Huddinge IF är vår coach Baran Coskun, som går till Karlberg BK för att hitta nya utmaningar, säger Bover Gültekin. 

Vänner sen tidigare

Stefan Segerfalk, som tidigare har tränat Newroz FC och Vasalund IF, tar över stafettpinnen efter Baran Coskun. Förhoppningen är att dynamiken i lagledningen kommer stärkas ytterligare, då Segerfalk och Gültekin är vänner sedan tränarutbildningen de genomförde tillsammans. 

– Bover och jag kommer att komplettera varandra väldigt bra. Att vi känner varandra sedan tidigare är en fördel, säger Stefan Segerfalk.

Sportchefen Bover Gültekin med årets spelare, mittfältaren Joacim Corneliusson. Foto: Bover Gültekin

Några ändringar i laget vill inte Segerfalk göra då styrkorna redan fanns där när han anlände till Källbrinks IP. Inte minst hos den spelskickliga, 24-årige mittfältaren Joacim Corneliusson, som utsågs till årets spelare i Huddinge IF.

– Joacim stack ut väldigt mycket på mittfältet under den gångna säsongen, så han är värd att hålla ett extra öga på, säger Stefan Segerfalk.

Förhoppningar om en högre placering

Segerfalk tror att laget kommer ta stora kliv i år. 

–Styrkan i truppen är att de har fått spela tillsammans ett tag, vilket gör att gruppdynamiken redan finns där. Det är en bra mix av rutinerade spelare och ambitiösa killar. Det är ett flertal spelare som är inne på sitt tredje år som seniorer och det är oftast då man tar störst kliv i sin utveckling, säger han.

Det finns en förhoppning om att förra årets femteplats ska bytas ut mot en högre plats i tabellen i år. 

– Serien nästa år kommer bli väldigt tuff. Det är många bra lag med och det känns som att det kommer vara många som utmanar om titeln. Huddinge IF är ett av dem, lägger Stefan Segerfalk till. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami