lördag 25 maj 2024

Bristen på lokaler gör det svårt för Huddinge handboll

Läs också
Huddinge HK
Foto: Rasmus Ek

Huddinges lokala handbollsklubb fortsätter att öka i antal medlemmar, med många i kö för att få spela. Men det finns ett problem, det saknas lokaler att spela i.

SPORT. Huddinge HK, en av de största handbollsklubbarna i Stockholm som varit aktiv sedan 1971 har ett utvecklingsproblem. Klubben har sett en stor ökning i medlemmar de senaste åren. Med över 900 aktiva medlemmar har de lag och grupper som täcker allt från småbarn till seniorer som klubben hoppas kan spela på elitnivå. 

— Det finns en otrolig bas, ända nere från 2-3 år med boll-lek hela vägen upp till seniorlagen för herr och dam, säger Daniel Hobsjö, Föreningskonsulent på Huddinge HK.

Sitter i klistret

Handbollens användning av klister på bollarna är också något som skapat ett problem. I och med den extra skötsel som tillkommer med användningen av klister har många hallar i området valt att lämna handbollen utanför. En stor del av lokalerna i området möter heller inte storlekskraven för en plan som krävs för att spela handboll.

Konsekvensen har blivit att den stora majoriteten av handbollsträningarna hålls i  Huddingehallen. Det höga antalet lag som behöver dela på lokalerna har lett till sena träningstider, det kan heller inte bildas nya lag trots att det finns hundratals barn och ungdomar i kö för att träna.

— Vi har i dagsläget en kö på 180-200 barn som inte kan sättas in i lag då vi inte har träningstider som täcker upp. Vissa grupper kan även ha träningstider som håller på fram till klockan 22 varje vecka, vilket blir ett bekymmer för många, säger Daniel Hobsjö.

Huddinge HK
Foto: Rasmus Ek

Publikkapaciteten för större matcher ställer även till problem, särskilt med klubbens framtida mål om att ha lag i eliten. När de större matcherna spelas blir kravet på att kunna ta emot mer publik viktigare, något som kan bli ett problem i Huddingehallen. 

— Vi ser redan nu att Huddingehallen inte kommer att kunna möta de kraven, säger Daniel Hobsjö.

Huddinge HK har tagit upp hallbristen med kommunen – utan att få gehör. Men det finns ändå ett tydligt långsiktigt mål. De vill utveckla föreningen till en nivå där de kan etablera sig i toppen inom handbollen. 

— Det finns en ambition i klubben att klättra upp i serierna. Att etablera sig i SHE för damerna är det första steget i vårt mål för 2028.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami