lördag 18 maj 2024

Christian Stulen: “Vår miljö ska inte betala priset för utvecklingen”

Läs också
Huddingepartiets Christian Stulen. Foto: Huddinge kommun

Christian Stulen är verksam inom Huddingepartiet som än en gång ställer upp i valet. Här berättar han mer om vad partiet står för och vad vi kan vänta oss från deras sida. 

Christian Stulen
Ålder: 32 år 
Bostadsort: Huddinge
Yrke: Ersättare i Huddingepartiet

Hur det kommer sig att lokalpolitik visade sig vara för dig?

All politik verkar intressant, jag tycker även om att engagera mig i föreningsliv. Jag föredrar att jobba nära som inom lokala frågor, det är lättare att engagera sig i. När jag funderade på det kom jag på att det är politik jag vill hålla på med. 

Vad är din roll inom partiet?

Jag är ersättare i två nämnder. Trygghets- och delaktighet beredningen samt i Klimat- och stadsmiljö nämnden. I min roll gäller det att vara påläst om det som ska röstas om. Ersätter den som är ordinarie. 

Vad är din vision inför valåret?

Vi sätter mycket fokus på miljöaspekter. Huddinge är en väldigt grön och vacker kommun, det vill vi behålla. Sen vill vi lägga mycket fokus på unga och utbildning, speciellt med tanke på allt gängrelaterat våld som just unga dras in i. Det hoppas vi kunna motverka. 

Hur skulle du beskriva vad ni i Huddingepartiet står för?

Vi anser att en fungerande utveckling är viktig, för oss som bor här, kommande generationer och dem som flyttar hit. Vår miljö ska inte betala priset för utvecklingen. 

Vad ser du för utmaningar inför valåret?

Gängvåldet är tyvärr något som är vanligt förekommande och som berör många delar av samhället. Vi har flera organisationer som hjälper dem som vill ta sig ut ur gängkriminalitet. Detta är dock ingenting som kan lösas över en natt, det måste vi fortsätta jobba med.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami