lördag 25 maj 2024

Dagens fråga: Är du orolig över utvecklingen av AI?

Läs också

Artificiell intelligens, även kallat AI, har snabbt blivit en viktig samhällsfråga och nya AI-innovationer ser ut att komma hela tiden. Nytt i Flempan gav sig ut i Tumba centrum för att fråga vad invånarna tycker om den markanta ökningen av AI.

Ulrika Karlsson. Foto: Andrej Norberg.

Ulrika Karlsson, 51 år, ekonom och bor i Grödinge.

– Inte orolig, men jag tycker man har blivit lite mer observant på att det händer mycket på det området. Som sagt inte orolig men lite sådär avvaktande och skeptisk till om det verkligen är hundraprocentigt tillförlitligt. 

Ingela Nygren. Foto: Andrej Norberg.

Ingela Nygren, 52 år, biträdande rektor och bor i Nykvarn.

– Nej, jag känner mig inte så orolig, men jag har hört på nyheterna att folk är det. Jag har inte riktigt märkt av det själv.

Wilma Sjöberg. Foto: Andrej Norberg.

Wilma Sjöberg, 20 år, jobbar med hästar och bor i Tumba. 

–Nej, inte orolig, men jag tycker det är fascinerade då jag har hört att många i skolan använder det som hjälpmedel till prover och sånt. Det är lite sjukt faktiskt. 

Julia Ekström. Foto: Andrej Norberg.

Julia Ekström, 25 år, fotograf och bor i Gröndal.

– Nej, det skulle jag nog inte säga att jag är. Jag har märkt en ökning, men jag är inte så insatt i det. Dock tror jag i framtiden att det definitivt kommer nog bli mycket mer av det och så småningom bli orolig över det också.

Ida. Foto: Andrej Norberg.

Ida, 18 år, studerande och bor i Järfälla. 

– Jag skulle säga positivt överraskad, jag tycker det kommer bli spännande att se hur det ökar och hur det kan snarare underlätta i vardagen. Mitt plugg har underlättats lite med ChatGPT, vilket jag tycker är trevligt, och jag tror att många yrken kan underlättas av att man inte behöver skriva.

Andrej Norberg

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami