fredag 19 juli 2024

Dagens fråga: Ska tullingeborna få rösta om att bli en egen kommun?

Läs också

Tullingepartiet är det största partiet i Tullinge. Deras långsiktiga mål är att Tullinge ska bli en egen kommun och vill att Tullingeborna borde få delta i en folkomröstning om frågan. Frågan är vad Tullingeborna tycker om det. 

Borde Tullingeborna få rösta i en folkomröstning om Tullinge ska bli en egen kommun? 

Foto: Stina Björklund

Abdul Kadil Mohamed, 74, Tullinge

– Ja, för det kan bli bra för Tullinge att bli mer självständigt. Nu är vi ju med resten av Botkyrka. Men jag har inte tänkt på det så mycket. 

Foto: Stina Björklund

Christina Jansson, 74, Tullinge

– Jag skulle gärna ha röstat i en sådan. Då får man reda på om alla vill ha en egen kommun eller om man vill tillhöra Botkyrka. Om man röstar ja till det måste det ju bli så. Jag kan dock inte säga några konkreta för- eller nackdelar med att bli en egen kommun. 

Foto: Stina Björklund

Annika Stenius, 30, Tullinge

– Ja, det tycker jag att det borde vara. Det har varit mycket prat om att Tullinge ska bli en egen kommun. Förra gången som det var folkomröstning var jag inte tillräckligt gammal för att rösta så det hade varit roligt att få vara med och bestämma. 

Foto: Stina Björklund

Joel Widemåne, 21, Tullinge

– Egentligen inte. Om jag minns saken rätt har vi redan haft frågan uppe. Det finns inte så mycket att vinna att göra Tullinge till en egen kommun. De flesta argumenten kokar ned till det kostnadsmässiga, att inte stödja norra Botkyrka vilket är konstigt enligt mig. Det blir något konstigt vi och dem-tänk.

Foto: Stina Björklund

Julia Baturina, 33, Tullinge

– Ja, för att jag tycker att befolkningen ska ha möjlighet att påverka vilken kommun vi ska ha och vilken kommun vi ska tillhöra. Om vi ska vara en del av Botkyrka eller om vi ska vara en egen kommun. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami