lördag 25 maj 2024

Dagens fråga: Har inflationen påverkat dig? I så fall hur?

Läs också

Nytt i Flempan gav sig ut i Flemingsberg för att ta reda på hur inflationen påverkat stockholmarna.

Jacob Hellichius. Foto: Sasha Konar

Jacob Hellichius, 29 år, Bagarmossen 

— El- och gas priserna har ju skjutit i höjden. Jag försöker vara sparsam genom att sänka värmen och minska på varmvattnet hemma. Jag gör även inköpslistor för att ha bättre koll på ekonomin. 

Loka Weidhagen. Foto: Sasha Konar

Loka Weidhagen, 22 år, Södermalm

— Allt har blivit så fruktansvärt dyrt, busskort utan studentrabatt kostar liksom över 1000 spänn för 30 dagar, det är sjukt. Det är till och med dyrt att äta snabbmat nu för tiden. Förut var McDonalds mitt andra hem men nu är det lönlöst att köpa mat där.

Mathias Linder. Foto: Sasha Konar

Mathias Linder, 21 år, Spånga

— Jag har ju lagt märke till att matpriserna stigit, speciellt när jag ätit ute. Ställen som jag käkat på i flera år har höjt sina matpriser med typ 20 kr, det är mycket för en student. Även kläder och prylar har jag väl märkt av prishöjningen på, det är inte så najs. Jag skulle dock säga att matpriserna är det som påverkat mig mest.

Love Thunström. Foto: Sasha Konar

Love Thunström, 23 år, Bandhagen


— Jag tänker inte så mycket på inflationen. Men allt har blivit dyrare så jag tänker väl mer på vad jag ska spendera mina pengar på.

Linus Diamond. Foto: Sasha Konar

Linus Diamond, 30 år, Salem

— Jag har inte blivit särskilt påverkad eftersom jag aldrig haft mycket pengar. Dock har falukorven blivit dyrare, det suger.

Text: Sasha Konar

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami