fredag 19 juli 2024

Dagens fråga: Hur är förtroendet  för det nya kommunstyret i Botkyrka?

Läs också

Botkyrka kommun har efter 30 år genomfört ett maktskifte. Så här tycker några besökare i Tumba centrum om det nya styret.

Foto: Golbarg Parvardeh Yarandpour

Jonas Rådahl, 46, Hjorthagen 

– Jag bor inte i området och är tyvärr för lite insatt i kommunpolitiken generellt för att ha en åsikt. Dock tycker jag att det är värt att ge detta nya initiativ en chans eftersom det varit ungefär samma maktbas i Botkyrka kommun under nästan 30 år. 

Foto: Golbarg Parvardeh Yarandpour

Isak Svenheden 21 år, Köpenhamn och Roze Ershad 20 år, Gröndal 

Roze: Poängen är att kommunen ska framföra den politik som vi röstat fram. Tycker det som försiggår i Botkyrka är odemokratisk, vi borde ha röstat fram den nya styrelsen. 

Isak: Håller med, att ändra kommunstyrelsen utan en omröstning är respektlöst gentemot folket men också demokratin. Lusten att engagera sig försvinner när det inte finns tillit. 

Foto: Golbarg Parvardeh Yarandpour

Rahel Olsen 26 år, Segersjö

– På ett sätt känns det bra, att det blir hårdare tag mot kriminaliteten. Det dåliga är att de som är socialt utsatta inte kommer få det bättre. 

Foto: Golbarg Parvardeh Yarandpour

Kerstin Thorburn 81 år, Uttran 

– Det är botten! Det är en himla röra. Vi har inte valt dem, nu tog de beslut över huvudet på en. De har valt att ta bort fritidsverksamheter som har påverkat mångkulturellt centrum.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami