söndag 19 maj 2024

Dagens fråga: När byter du till vinterdäck?

Läs också

Snön har lagt sig i Flemingsberg och senast den första december är det lag på att byta om till vinterdäck – om det råder vinterväglag. Men man får byta redan första oktober, så när tycker folk i Flemingsberg centrum att det är dags att byta? Och vad är bäst egentligen, dubbade eller odubbade däck?

Dag Hedestedt, 72 år, Huddinge. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal

– Jag byter till vinterdäck i mitten av november eller så. Jag använder odubbade däck. Det blev så när jag köpte bilen och här i Stockholm funkar det bäst. 

Ragnhild Blanch, 84 år, Öttran. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal

– Vi bytte för flera veckor sedan. Det är min man som fixar det där. Det här är odubbade däck och vi har varit nöjda med det. Det är inte så jättekul med dubbade vinterdäck ur klimatsynpunkt heller, vi ska inte hålla på att förstöra i onödan. Vi kan ta det lite lugnt istället.

Hobbe Kauffmann, 46 år, Älvsjö. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal

– Jag byter i god tid, skulle jag säga. I år blev det redan i början av oktober. Jag valde odubbat eftersom jag bytte så tidigt också. Jag tycker odubbat är bäst, i alla fall i stadstrafik. Hade jag haft mer resor utanför i andra regioner hade jag kanske valt dubbade.

Milica Stokic, 30 år, Tullinge. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal

– Jag bytte till vinterdäck ganska tidigt med tanke på att jag visste att snön skulle komma och att jag har barn. Vi gjorde det redan i oktober när det var godkänt att ha dubbdäck. Det var också de däcken vi fick med bilen och sedan fäster de bättre. Det är ett minus att det inte går att köra överallt i staden, men jag är glad för det nu när det är så mycket snö.

Alexander Björklund, 32 år, Telefonplan. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal

– Jag kör bil väldigt sällan, men jag tänker att man ska byta till vinterdäck i slutet av oktober typ. Tidigare har jag kört dubbade däck, men det skulle jag nog inte göra nu eftersom man inte får köra i staden med det.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami