tisdag 28 maj 2024

Dagens fråga: När ska man börja julpynta?

Läs också

Varje år blossar det upp en debatt om när man egentligen ska börja julpynta. Medan vissa ser pynt före första advent som ett oförlåtligt brott, hade andra helst börjat redan i oktober. Nytt i Flempan har gett sig ut i Flemingsberg för att samla in åsikter i denna heta fråga. 

Siri Viljakka, 30 år, Trångsund

– Jag tycker att man kan julpynta i början av november egentligen. Just för att det är så himla grått och tråkigt då, så det livar verkligen upp. Själv har jag inte börjat ännu, men det borde jag ha gjort för länge sedan. 

Dace Egertz, 71 år, Täby

– Jag tycker det är lagom att julpynta första advent. Jag har inget emot att andra börjar tidigare, men själv gör jag det inte.

Oskar Hult, 37 år, Skärholmen

– I går. Då började jag. När mörkret börjar komma är det bra att ha något att pyssla med.

Från vänster: Clara Nordström, 22 år, Stockholm och Evelina Klingebrant, 21 år, Västerhaninge

Clara: 

– Jag har redan börjat. Jag satte upp en julstjärna för flera veckor sedan, men slutet av november tycker jag är okej.

Evelina: 

– Tidigast den första december. Men julgranen ska upp den 23 december. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami