lördag 25 maj 2024

Dagens fråga: vilket är ditt bästa pluggtips?

Läs också

För att kunna prestera i skolan kan en bra studieteknik vara till hjälp. Nytt i Flempan har frågat runt på campus om de bästa pluggtipsen.

Lisa Ahlén, 23 år, Visättra. Journalistik och digitala medier på Södertörns högskola.
– Jag brukar filma mig själv på telefonen och köra snabbspolning. Då kan jag inte röra den, samtidigt som det känns som att någon tittar på mig, så man vill ju vara duktig.

Oscar Sjöberg, 27 år, Bromma. Medievetarprogrammet på Södertörns högskola.
– För mig funkar det väldigt bra att ta mig ut från hemmet och sätta mig i typ biblioteket eller på något café. Jag tycker om när det är lite liv omkring mig, för i hemmet blir jag lätt distraherad.

Ashkan Nurzahi, 35 år, Södertälje. Internationella ekonomprogrammet på Södertörns högskola. – Jag brukar börja plugga redan första veckan på kursen, kolla gamla tentor och öva varje kväll. När jag sitter och skriver uppsats i två timmar och sedan tar 10-20 minuter rast och sedan kör jag igen.

Ava Lepistö, 24 år, Hägersten. Medier, IT och design på Södertörns högskola.
– Mitt bästa pluggtips är att sitta med vänner och köra pomodoro-metoden, dvs plugga 25 minuter koncentrerat och 5 minuter paus tre gånger och sedan en längre 15 minuter paus.

Dan Karlholm, 60 år, Södermalm. Professor i konstvetenskap på Södertörns högskola. – När du ska börja skriva något, vänta inte på att du vet vad du ska skriva. Du måste bara börja skriva trots att du inte vet, för skrivandet i sig förlöser vetandet. Skissa, gör ett utkast, tror jag är väldigt bra, sedan ger det sig efter hand.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami