lördag 25 maj 2024

David Ritschard säljer ut Debaser – fyra gånger

Läs också

Han har kallats “smått genial” av DN och Aftonbladet beskriver hans platta Blåbärskungen som “Årets album”. I våras fyllde David Ritschard Fållan och i veckan ger han fyra utsålda spelningar på Debaser Strand. 

– Det är en häftig resa David gjort på kort tid, säger hans manager, Pontus Sillrén.

Foto: Johan Bergmark

KULTUR. David Ritschard är född och uppvuxen i Huddinge. Som tidigare medlem i bluegrassbandet Spinning Jennies och The Green Line Travelers är han inget okänt namn för den som gillar svensk country. 2019 gav han ut sin solodebut, albumet Brobrännaren, och efter det har det gått fort. 

Genombrottet kom genom samarbetet med Magnus Carlson och deras hyllningslåt till Hammarby IF, som inte minst uppskattades av lagets supportrar. “Vi ses snart igen” är David Ritschards mest framgångsrika låt på Spotify med över två miljoner lyssningar. 

Bred publik

David Ritschards musik är ofta personlig, ärlig och skildrar ett arbetarklassperspektiv tänkt för många att relatera till. Kanske är det därför han snabbt lyckats fånga en stor publik eller att hans låt “Sockenplan Revisited” utsågs till årets låt 2021 av DN.

– Att sälja ut fyra konserter på Debaser efter att han fyllde Fållan i samma stad är en fantastisk prestation, säger hans manager, Pontus Sillrén.

Nu i veckan är det dags för konserterna på Debaser och en av gästerna Henric Hammarbäck, som går under artistnamnet H. Self, har jobbat mycket med David. Henric Hammarbäck har bland annat medverkat som låtskrivare på Ritschards senaste platta Rockbotten och har tidigare även varit med och producerat musiken. 

– Att jobba med David är enkelt och konserten ska bli fantastisk. Men han är stjärnan, och han skiner.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami