lördag 25 maj 2024

De arbetar för en multikulturell mötesplats på Södertörn

Läs också

Södertörns högskola är en naturlig träffpunkt för människor med olika nationella bakgrunder. Dzifa Amengor har precis avgått som ordförande för Erasmus Student Network, ESN på Södertörn. Hon har under det senaste året haft ambitionen att blåsa liv i ESN som under en längre tid varit vilande på Södertörn.

Det var under sin tid som internationell student från Ghana som Dzifa identifierade ett behov hos många internationella studenter och utbytesstudenter att träffas och prata och utbyta erfarenheter med varandra, inte bara sinsemellan men även att bygga relationer med andra svenska studenter på Södertörn.

– Jag saknade en naturlig träffpunkt och upptäckte att ESN fanns som en vilande verksamhet hos skolans studentkår. Ambitionen med att reaktivera ESN Södertörn är att bygga relationer mellan internationella och nationella studenter på Södertörn. Vi vill vara en multikulturell social plattform för både internationella och nationella studenter på Södertörn, säger Dzifa.

Andra eventet sen ESN drogs igång igen

ESN eventet som var i fredags var det andra av sitt slag där studenter från Japan, Ghana, Sverige, Sydkorea och Vietnam var inbjudna. Under kvällen bjöds det på språkquiz, prinsesstårta, sushi och mat från Ghana och en hel del skratt och snack.

Kvällens arrangörer Yae, Dzifa och Nhu. Foto: Elin Tordenlid

Studenter från olika länder medverkade

En av de medverkande som även stod för kvällens sushi var Takumi Yoshikawa, 20 år från Japan som studerar genusvetenskap på Södertörn. Han tycker att eventet för kvällen är ett bra initiativ. Det ger alla internationella studenter möjlighet att umgås på ett mer avslappnat och kul sätt. Han berättar att han är mycket nyfiken på jämställdhetskulturen mellan män och kvinnor i Sverige. 

Takumi Foto: Elin Tordenlid

– Japan använder ofta Sverige som förebild i deras genusstudier och jag är nyfiken och vill se med egna ögon hur det faktiskt ser ut, säger Takumi med ett leende. 

Detta event var det sista för Dzifa som ordförande för ESN Södertörn då hon kommer gå vidare med andra åtaganden. Hon lämnar med varm hand över till verksamhetens övriga styrelsemedlemar att förhoppningsvis fortsätta att arrangera olika aktiviteter som karaoke, middagsbjudningar, museibesök, vandringar och pubquiz där alla som vill är välkomna att delta, låter hon hälsa!

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami