lördag 25 maj 2024

Demonstration mot Tvärförbindelse Södertörn

Läs också
En del av Tvärförbindelse Södertörn. Foto: Trafikverket


På lördag anordnar nätverket Tvärnit Södertörn en demonstration mot Tvärförbindelse Södertörn, som Nytt i Flempan rapporterat om tidigare. Demonstrationen hålls lördag den 23 april vid Medborgarplatsen, Stockholm. 

–Vi har en jättefin talarlista, säger Naturskyddsföreningens Marica Lindblad. 

Marica Lindblad, suppleant i styrelsen och pressansvarig på Naturskyddsföreningen Huddinge. Foto: Privat
Marica Lindblad, suppleant i styrelsen och pressansvarig på Naturskyddsföreningen Huddinge. Foto: Privat

På den återfinns representanter från olika politiska partier, samt föreningar och nätverk som är engagerade i miljö- och klimatfrågor. Naturskyddsföreningen finns representerad av Martin Lindén.

Nytt i Flempan har pratat med Marica Lindblad, suppleant i styrelsen och pressansvarig på Naturskyddsföreningen Huddinge. 

– Det här är oerhört viktigt att berätta om. Vi känner att vi har fått tillräckligt många som är engagerade i och intresserade av den här frågan, så nu är det läge för en demonstration. Det känns som att folk börjar förstå det här på riktigt nu. 

Marika tycker att det har varit en utmaning att nå ut med budskapet som Tvärnit och Naturskyddsföreningen vill få fram. Tvärnit Södertörn är ett ideellt nätverk och det innebär begränsade resurser. Hon tror att frågan kan gynnas av att det är valår i år. Klimat- och miljöfrågorna är ett viktigt ämne för många. 

Nätverket Tvärnit Södertörn bildades för ungefär fyra år sedan. Det består av Naturskyddsföreningen i Huddinge, Naturskyddsföreningen i Stockholms län och Vårby –- Fittja hembygdsförening. I nätverket finns också engagerade privatpersoner. Syftet med nätverket är att ta ställning mot bygget av tvärförbindelse Södertörn. På Facebooksidan som skapats för lördagens demonstration står det att man vill “samla de krafter som vill att vi ska ta klimathotet på allvar och som vill värna skog och natur”. 

Demonstrationen startar klockan 15.00. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami